Nieuwsarchief

Nieuwsarchief vierde kwartaal 2009

Nieuws van en over Harpel.

 

Kerstfeest afgelast
HARPEL - In verband met het slechte weer, en de slechte begaanbaarheid van de wegen, heeft het bestuur van de Chr. Vrouwenvereniging "Rondom het Woord" het kerstfeest dat vanavond gevierd zou worden afgelast.
Geplaatst: 22-12-2009 om 15:07

Picknickbankje in Blekslage

Picknickbankje in Blekslage

BLEKSLAGE/HARPEL - Doordat Ocrea in Onstwedde het een goed idee vond, van een inwoner van Onstwedde, (in verband met bankjesproject die in de gemeente Stadskanaal het afgelopen najaar werd gehouden) om een picknickbankje te plaatsen op de driesprong: Barlageweg/Blekslage/Harpelerweg, ging zij in overleg met de gemeente, het resultaat is dat er inmiddels een tafel met aan weerszijden een bankje is geplaatst, dit zal ongetwijfeld tot groot genoegen van wandelaars en fietsers zijn.
Bron: De schakel.
Geplaatst: 18-12-2009 om 09:44

Basisschool "de Rots" sluit de deuren
HARPEL - In verband met het slechte weer, en de slechte begaanbaarheid van de wegen, heeft het bestuur van de basisschool "de Rots" in Harpel besloten met ingang van donderdagmiddag 17 en Vrijdag 18 december de deuren te sluiten, ook gaat om deze reden het kerstfeest wat voor Donderdagavond gepland was helaas niet door, zodat de kinderen eerder als gepland was aan de Kerstvacantie beginnen.
Geplaatst: 17-12-2009 om 13:16

De Abel Tempel Trofee
HARPEL - Tijdens de koersbalmiddag reikte Johan van Dorp de 'Abel Tempel Trofee' uit aan de naamgever van deze wisselprijs.
De trofee is een prachtige houtsculptuur gemaakt door Johan van Dorp.
Het is de bedoeling dat de 'Abel Tempel Trofee' wordt uitgereikt aan de winnaar van de koersbalcompetitie.
De, nog steeds groeiende, koersbalclub speelt voor de gezelligheid, maar er is ook een gezonde strijd om te winnen.
Voor wie belangstelling heeft voor deze sport, iedere even week wordt er op de woensdagmiddag gespeelt in het buurthuis, tussen 14.00 en 16.00 uur. (JN)

De Abel Tempel Trofee foto 1 De Abel Tempel Trofee foto 2 De Abel Tempel Trofee foto 3 De Abel Tempel Trofee foto 4 De Abel Tempel Trofee foto 5 De Abel Tempel Trofee foto 6

Geplaatst: 09-12-2009 om 16:50

Harpel in beeld gebracht
Harpel in beeld gebracht door CycloMedia
HARPEL - CycloMedia brengt heel Nederland in beeld. De gemeente Vlagtwedde is nu blijkbaar aan beurt om opnieuw in beeld te worden gebracht, vanmorgen reed er een auto van CycloMedia over Harpel. Van de Molenkampweg ging het richting Smeerling, later vanaf Blekslage richting de school.
Van de website van CycloMedia: "CycloMedia is gespecialiseerd in het grootschalig en systematisch in beeld brengen van de omgeving op basis van Cyclorama's (sferische panoramafoto's).
De Cyclorama's worden onder andere gebruikt door rijksoverheid, gemeenten, provincies, makelaars, financiële instellingen en verzekeringsmaatschappijen. Gebruikersmogelijkheden zijn het tonen van omgevingsfoto's bij verkoop en taxaties van onroerend goed, het beoordelen van bouwaanvragen, het inventariseren van de buitenruimte en voor de inschatting van risico's bij verzekeringsaanvragen."

Geplaatst: 02-12-2009 om 21:19

ANWB Streetwise met de kinderen v d Rots
HARPEL - Woensdag 2 december was er op de Rots het ANWB streetwise project. De ANWB kwam langs op school en deed met de verschillende groepen verschillende opdrachten.
Bij groep 1 en 2 was het thema: "toet toet". Ze zijn bezig geweest met het herkennen van (gevaarlijke) verkeersgeluiden en het oefenen met oversteken. Daarnaast hebben ze geleerd waarom het belangrijk is om een kinderzitje en de autogordel te gebruiken.
Bij groep 3 en 4 was "Blik en klik" het thema . Hier lag de nadruk op de actieve verkeers-veiligheid voor kinderen in groep 3 en 4. Ze leren veilig oversteken en leerden waarom ze in de auto een gordel en kinderzitje moeten gebruiken. Dit onderdeel werd uitgevoerd in het
buurthuis.
Bij het thema "Hallo auto" leerden de kinderen van groep 5 en 6 over de remweg van een auto en de invloed van reactietijd op die remweg. Kinderen namen zelf plaats op de bijrijdersstoel van een ANWB lesauto en ze mochten zelf remmen. Het dragen van een veiligheidsgordel en kinderzitje/zitverhoger kwam in deze les uitgebreid aan bod. Dit
programma vond plaats op de oprijlaan van de familie Koskamp
Thema: "trapvaardig" tenslotte trainde de kinderen van groep 7 en 8 in praktische fiets-vaardigheid. De leerlingen fietsten over een uitdagend parcours en trainden moeilijke manoeuvres. Ook hebben ze leren rijden met een zware rugzak op. Hiermee werden de kinderen voorbereid op het zelfstandig fietsen naar de middelbare school.
Het was een leuke ochtend waar de kinderen van geleerd hebben.

Zie de foto's

Geplaatst: 02-12-2009 om 14:36

HARPEL - Tijdelijke wegafsluiting vanwege ANWB Streetwise
Beste bewoner,
Harpel - Op woensdag 2 december 2009 komt ANWB Streetwise op CBS de Rots. ANWB Streetwise is een verkeersprogramma dat alle kinderen van de basisschool leert om beter om te gaan met het huidige verkeer. Wij vinden het belangrijk die 'straatwijsheid' mee te geven en bieden de kinderen graag ANWB Streetwise aan.
- ANWB Streetwise wordt grotendeels op school gegeven. Alleen de leerlingen van groep 5 en 6 volgen hun les op straat. Zij leren over de remweg van een auto en het gebruik van een veiligheidsgordel en stoelverhoger. Bovendien ervaren de kinderen in een lesauto, door zelf te remmen (dubbele bediening), wat de remweg is en dat een auto niet gelijk stilstaat. De les wordt gegeven door professioneel opgeleide instructeurs van de ANWB.
- Om optimale veiligheid te waarborgen is de Molenkampweg ter hoogte van nr 26 en 28 tot aan de Harpelerweg (ongeveer 100 meter vanaf de bocht) op woensdag 2 december 2009 van 10.00 tot 12.00 uur voor al het verkeer afgesloten. De gemeente heeft toestemming verleend voor de wegafsluiting.
- Wij vragen uw medewerking om de kinderen een veilige les te bezorgen en bieden onze excuses aan voor de overlast.
- Mocht u hierover nog vragen hebben dan kunt u contact opnemen met de directeur van de school op tel.nr. 312819.
Met vriendelijke groet,
namens het team van Rots

Hiltje Ketelaar

Geplaatst: 25-11-2009 om 09:11

ANWB Streetwise bij basisschool de Rots te Harpel
HARPEL - Op woensdag 2 december 2009 komt ANWB Streetwise, een spannend verkeersprogramma bij basisschooll de Rots in Harpel. ANWB Streetwise leert alle kinderen van de basisschool beter om te gaan met het huidige verkeer.
- CBS de Rots vindt het belangrijk die 'straatwijsheid' mee te geven en biedt de kinderen graag ANWB Streetwise aan.
In verschillende praktijklessen leren de kinderen over het gebruik van gordels, kinderzitjes, remweg en reactiesnelheid. ANWB Streetwise bestaat uit 4 onderdelen:
- In Toet toet leren de kinderen van groep 1 en 2 in de speelzaal verkeersgeluiden herkennen en oefenen het veilig oversteken. Daarnaast wordt geoefend met de autogordel in combinatie met het kinderzitje.
- Tijdens Blik en klik leren de kinderen van groep 3 en 4 in de gymzaal over veilig oversteken. Het belang van het dragen van de gordel en gebruik van een kinderzitje in de auto wordt geoefend met een spannende gele elektroauto.
- Hallo auto leert de kinderen van groep 5 en 6 over de remweg van een auto en de invloed van reactietijd op die remweg. Kinderen nemen zelf plaats op de bijrijdersstoel van een ANWB lesauto en mogen zelf remmen. Ook het belang van het dragen van een veiligheidsgordel en een stoelverhoger komt in deze les aan bod..
- Trapvaardig tenslotte traint de kinderen van groep 7 en 8 op het schoolplein in praktische fietsvaardigheid. De leerlingen fietsen over een uitdagend parcours en trainen moeilijke manoeuvres. Ook rijden ze met een zware rugzak op. Hiermee worden de kinderen voorbereid op het zelfstandig fietsen naar de middelbare school.
Daarnaast is er de iCheckbox, waarmee een simpele maar doelmatige indicatieve oogmeting uitgevoerd wordt. De iCheckbox is speciaal ontwikkeld door Het Huis Opticiens voor ANWB Streetwise en is een vast onderdeel van Blik en klik. Daarnaast worden er boxen uitgedeeld voor de groepen 5 t/m 8, waarmee de leerkracht zelf in de les de oogmeting kan uitvoeren.

Geplaatst: 25-11-2009 om 09:05

Auto in de sloot
BARLAGE/HARPEL - Aan de Tweede Barlagerweg in Onstwedde werd zondagnacht een verkeersongeval met beknelling gemeld. Vlak na de eerste melding werd er opgeschaald naar middelhulpverlening. Bij aankomst van de eerste hulpverlening werd al gauw duidelijk dat er van een beknelling geen sprake was. Hierop werd de brandweer en extra ambulances gecanceld. Wel werden de inzittenden van de personenauto gecontroleerd door ambulancepersoneel. Niemand werd vervoerd naar een ziekenhuis. De auto is door een berger weer op vier wielen gezet en deze zorgde dan ook voor de afsleep.
bron: 112Groningen
Geplaatst: 23-11-2009 om 09:47  - Gewijzigd: 23-11-2009 om 10:04

Regionale volksdans in Nw Pekela
Nw PEKELA-HARPEL - In het kader van het MBvO, hebben de gezamelijke leidsters van het MBvO in de regio Oost Groningen, voor hun Volksdansgroepen, een volksdans georganiseerd op Vrijdag 6 november j.l., aanvang 's morgens om half tien, in het sportcentrum "de Spil" aan de Beukenlaan in Nieuwe Pekela. Ruim 250 dansers, waaronder de volksdansgroep van Harpel o.l.v. Ada de Jong, kwamen deze dag bijelkaar, om samen of in groepsverband het volksdans te beoefenen. De dag werd afgewisseld met enige spelletjes waaronder bingo. Het was een heel gezellige en geslaagde dag, die om half vier werd afgesloten, waarna iedereen voldaan huiswaarts keerde.

Zie de foto's

Geplaatst: 06-11-2009 om 20:09  - Gewijzigd: 7-11-2009 om 09:39

Taxi over de kop
JIPSINGBOERTANGE/HARPEL – Op de Wolfslaagteweg tussen Jipsingboertange en Harpel was dinsdagmorgen een taxichauffeuse met haar taxi na een knik in de weg naast de weg geraakt. De taxi belande in een sloot en sloeg daar over de kop. De taxichauffeuse, die voor zover bekend alleen in de auto zat, kon op eigenkracht uit de auto komen. Zij raakte bij dit ongeval niet gewond en kon later haar werk vervolgen. Bergingsbedrijf Keizer kreeg de opdracht om de auto af te slepen.
Bron 112 Kanaalstreek
Geplaatst: 28-10-2009 om 11:02  - Gewijzigd: 28-10-2009 om 11:04

Het natuurgebied wordt nog groter
HARPEL - Westerwolde heeft er al honderden hectares natuurgebied bijgekregen, in het kader van de aanleg van de Ecologische Hoofdstructuur. Nu komt daar nog eens 80 hectare bij: het gebied ten noorden van de Harpelerweg, nabij het dorp Vlagtwedde. "De grond wordt nu argrarisch gebruikt, maar de natuur keert er terug", vertelt boswachter Jeroen Kuipers.
In het theehuis in Smeerling wordt op 5 november 's avonds vanaf half acht informatie gegeven over het project.
Bron: Dagblad v/h Noorden.
Geplaatst: 21-10-2009 om 09:49  - Gewijzigd: 21-10-2009 om 09:50

Bloemschikken met pompoenen in het Buurthuis.
Bloemschikken met pompoenen
HARPEL - Op maandag 5 oktober werd er in het Buurthuis bloemgeschikt met pompoenen, georganiseerd door Stienie, Henny en Grietje.
Er waren 15 deelneemsters die met veel plezier aan hun bloemstukken werkten, een geslaagde avond die prachtige resultaten opleverde.
De volgende bloemschikavond is op twee november, houdt uw postbus in de gaten...

Klik hier om meer foto's te zien.

Geplaatst: 06-10-2009 om 13:53

Op de "Rots" opening oktobermaand - kindermaand
HARPEL - Afgelopen week hebben de kinderen en het personeel, op school de opening van oktobermaand kindermaand gevierd. Hierbij kwam de wethouder met ambtsketting op school om het eerste programmaboekje uit te delen en de kinderen voor te lezen uit een passend boek. Verder vertelde hij wat de kindermaand inhoudt. Ook vertelde hij de kinderen meer over zijn werk en konden de kinderen vragen aan hem stellen. Ze hebben een hele leuke ochtend gehad en ze hopen dat de kinderen de komende maand ook gebruik gaan maken van de vele acties. Verder vieren ze de komende week de opening van de kinderboekenweek die als thema heeft: eten en snoepen.
Geplaatst: 01-10-2009 om 14:16

Nieuwsarchiefpagina's

Nieuws uit 2020 Nieuws uit 2019 Nieuws uit 2018
Nieuws uit 2017 Nieuws uit 2016 Nieuws uit 2015 Nieuws uit 2014
Vierde kwart 2013 Derde kwart 2013 Tweede kwart 2013 Eerste kwart 2013
Vierde kwart 2012 Derde kwart 2012 Tweede kwart 2012 Eerste kwart 2012
Vierde kwart 2011 Derde kwart 2011 Tweede kwart 2011 Eerste kwart 2011
Vierde kwart 2010 Derde kwart 2010 Tweede kwart 2010 Eerste kwart 2010
Vierde kwart 2009 Derde kwart 2009 Tweede kwart 2009 Eerste kwart 2009
Vierde kwart 2008 Derde kwart 2008 Tweede kwart 2008 Eerste kwart 2008
Vierde kwart 2007 Derde kwart 2007 Tweede kwart 2007 Eerste kwart 2007
Vierde kwart 2006 Derde kwart 2006 Tweede kwart 2006 Eerste kwart 2006
Vierde kwart 2005 Derde kwart 2005 Tweede kwart 2005 Eerste kwart 2005
Tweede helft 2004 Tweede kwart 2004 Eerste kwart 2004
Vierde kwart 2003 Derde kwart 2003 Tweede kwart 2003 Eerste kwart 2003
Nieuws uit 2002

© Harpel.nl - Sitemap - Disclaimer - Nonix