Nieuwsarchief

Nieuwsarchief derde kwartaal 2007

Nieuws van en over Harpel.

 

Open dag logeerboerderij Wub's
HARPEL - Er was veel belangstelling Zaterdagmorgen, toen wethouder Hendrik Klap van de gemeente Vlagtwedde, met het onthullen van de naam van de nieuwe logeerboerderij aan de Turfweg in Harpel officieel opende, met een korte terugblik, over de wegen die bewandeld moesten worden, alvorens de gemeenteraad Jan en Anja de vergunnig kon verlenen, waarmee zij tot de bouw konden overgaan, was het deze morgen zover dat het resultaat getoond kon worden, mede namens de hele raad wenste hij het echtpaar Wubs veel succes voor de toekomst, hiermee was de boerderij officieel geopend, waarna iedereen rustig de boerderij kon bekijken, en kon men zien wat het resultaat was, van een jaar hard werken, om de oude schuur in een prachtige gelegenheid, voor het opvangen van kinderen met een lichte geestelijk of lichamelijke handicap, om te toveren. Al reeds enkele jaren zijn ze hiermee bezig, maar telkens weer ondervonden ze de problemen van te weinig ruimte, temeer omdat ze vonden dat hun eigen kinderen steeds meer ruimte en aandacht tekort kwamen. Met het aankopen van de schuur, die dicht bij de boerderij staat, en met het verbouwen hiervan was het doel bereikt. Niet alleen binnen in de boerderij, maar ook daarbuiten is veel ruimte, die geschikt is, of nog wordt gemaakt, waar de kinderen naar hartelust kunnen spelen en ravotten. Heel veel bezoekers hebben van de gelegenheid gebruik gemaakt, het was dan ook de gehele dag gezellig druk. Het echtpaar Wubs kan op een zeer geslaagde dag terugzien. Zie de foto's

Filmpje Hendrik Klap

Website Logeerboerderij Wub's

Geplaatst: 22-09-2007 om 19:00

Auto tegen de boom
HARPEL/BARLAGE - Vanmiddag is op de 2e Barlageweg in Onstwedde een jongeman, die in de richting Blekslage reed, door nog onbekende oorzaak aan de linkerzijde van de weg met zijn auto eerst tegen één, en vervolgens tegen een tweede boom gebotst. De klap was zo hevig dat de jongeman uit de auto werd geslingerd, de al snel gearriveerde ambulance riep de hulp van de traumaheli in, hiermee is hij met nog onbekende verwondingen overgebracht naar het UMCG in Groningen. De auto werd door een bergingsbedrijf afgevoerd en is vermoedelijk totalloss
Geplaatst: 11-09-2007 om 22:36  - Gewijzigd: 11-09-2007 om 22:37

Fietsen met de Rabo
HARPEL/WEDDE - Ongeveer 350 deelnemers hadden zich opgegeven voor de fietstocht, die door de Rabobank Noord en Oost Nederland, op zaterdag 8 september was georganiseerd. Twee Route's, ieder van ± 20 km, waren in opdracht van de Rabo door de TFC de Windhappers uit Stadskanaal uitgezet over de fietspaden door mooi Westerwolde. 's Morgens om 10 uur werden de deelnemers verwacht in de Urnenhoeve in Wedde, waar ze ontvangen werden met koffie en cake, daarna kon de eerste route worden gefietst, die eindigde bij de Urnenhoeve, na het gebruik van de aangeboden soep en broodjes plus consumptie (die zeer in de smaak vielen) werd de tweede route gefietst, het weer was vrij goed, helaas liet de zon verstek gaan. Toch kan de Rabo terugzien op een geslaagde dag, die door de deelnemers zeker gewaardeerd werd.
Geplaatst: 09-09-2007 om 20:01  - Gewijzigd: 10-09-2007 om 09:12

Klaverjas en spelletjesavond in het Buurthuis
De klaverjas en spelletjes avonden, die al enkele jaren tijdens de wintermaanden in het Buurthuis in Harpel worden georganiseerd vallen goed in de smaak bij veel inwoners van Harpel en omgeving, in een gezellige sfeer wordt er gespeeld. Met het klaverjassen en diverse andere gezelschapspelen wordt getracht om zoveel mogelijk punten te vergaren, dit alles onder het genot van een kopje koffie of een consumptie, de deelname was ook het afgelopen seizoen weer zodanig dat op Vrijdag 21 september 's avonds om acht weer wordt gestart met de eerste avond, en vind vervolgens iedere vier weken plaats, voor 2007 is het vervolgens: 19 okt. - 16 nov, - en 14 dec. en voor 2008: 11 jan. - 8 febr. - 6 maart en 27 maart, de entree bedraagt € 3,=, dit is inclusief 2 kopjes koffie, voor nadere informatie kunt u terecht bij: Henk Baas tel. 0599 312795 en Geert Boerma tel.: 0599 313180.
Geplaatst: 05-09-2007 om 22:47

Goed bericht voor de peddelaars
HARPEL/SELLINGEN - Volgens het Dagblad van het Noorden worden de veelbesproken schelpenpaden in de gemeente Vlagtwedde geheel of deels verhard. Tenminste als de gemeenteraad het geld voor deze operatie op tafel legt.
Schelpenpad Dit jaar nog komen Burgemeester en Wethouders met een voorstel plus kostenplaatje. De schelpenpaden die verharde wegen en fietspaden met elkaar verbinden zijn al vaak onderwerp voor discussie geweest. Te smal, te slecht onderhouden, te onveilig, zo luidde het oordeel van menig raadslid. Dat onveilig zit hem volgens wethouder Hendrik Klap vooral in het feit dat de paden soms worden ondermijnd door mollen, waardoor er gaten ontstaan. "En die zie je door de schelpenlaag slecht". Fietsers kunnen zo vallen. Naar aanleiding van alle klachten komen B en W met hun voorstel. "Het is dan aan de gemeenteraad wat er gaat gebeuren", zegt Klap. Het zal volgens Klap wel veel geld kosten, dat verharden. Klap is wel op de hoogte van de kritiek, maar vind de meeste kritiek niet terecht, "de fietspaden in Vlagtwedde liggen er volgens hem goed bij".
Geplaatst: 20-08-2007 om 08:51

Keuring van Texelse stamboekschapen
HARPEL/BLIJHAM - Zaterdag was er weer de traditionele Schapenkeuring van geregistreerde Texelse Stamboekschapen, georganiseerd door de Schapenfokvereniging "Westerwolde-Zuid-Oost Groningen". De keuring werd gehouden in de manege "de Volharding" aan het Oosteinde te Blijham. Tegen half tien waren door plusminus 20 stamboekfokkers uit de provincie Groningen de dieren aangevoerd, en werden achtereenvolgens door een deskundige Jury gekeurd, daarna volgden de keuring van de afstammelinggroepen en de Kampioenskeuring, ook was er voor de jeugd een speciale jeugdrubriek samengesteld, waarin toekomstige jonge fokkers ieder een lam ter keuring aanboden, dit viel bij het publiek zeer in de smaak. Het was voor de fokkers en de belangstellenden een heel mooie keuring met volgens de jury hele goede dieren, waar de fokkers met recht trots op kunnen zijn. De organisatoren kunnen terugzien op een heel geslaagde dag.
Schapenkeuring 1 Schapenkeuring 2 Schapenkeuring 3
Geplaatst: 05-08-2007 om 21:29

Trekkertrekwedstrijden in Zuidlaren
HARPEL/ZUIDLAREN - Aan de trekkertrekwedstrijden die gisteren onder gunstige weersomstandigheden in Zuidlaren werden gehouden namen drie deelnemers van Harpel deel. Patrick Rakers bezette in de superstandaard klasse tot 4 ton, met International 1246 de derde plaats, Michel Rakers viel in deze klasse net buiten de prijzen. Jan Klok behaalde in de klasse tot 3,5 ton met zijn Steyr 998 ook de derde plaats. Al gaat het altijd om de hoogste eer toch gingen ze voldaan huiswaarts.
[ Foto's Trekkertrek Zuidlaren 2007 ]
Geplaatst: 16-07-2007 om 09:14  - Gewijzigd: 16-07-2007 om 09:15

Trekkertrek wedstrijden in Veendam
HARPEL/VEENDAM - Aan de trekkertrekwedstrijden die Zaterdag j.l in Veendam, onder prachtige weersomstandigheden werden gehouden, streden ook 2 deelnemers van Harpel mee, Gert Baas veroverde met zijn Fiat 640 DT de eerste plaats, en in de klasse tot 5,5 ton met zijn Internationaal 1055 de derde plaats. Jan Klok won in de klasse tot 4,5 ton met zijn Steyr 1108 de tweede plaats. Al waren er maar twee deelnemers, Harpel deed weer goed mee.
[ Foto's Tekkertrek Veendam 2007 ]
Geplaatst: 15-07-2007 om 11:55

Harpel Open Air succesvol.
HARPEL - Het openluchtpopfestival op Sportpark Harpel was, mede door de gunstige weersomstandigheden, een geslaagde happening. Het publiek en de optredende bands vermaakten zich uitstekend. The Cohones uit Valthermond openden het spektakel met rock covers. Shadows Beyond bracht nummers die toch zo'n twee generaties ouder zijn dan zijzelf, maar dat was aan de uitvoering niet te merken, een prima optreden. Høksons Koffer Band speelde 'boerenrock' op een voortreffelijke wijze. KROM (Kromme Regionoale Onwieze Meziek) beleefde zijn Harpeler debuut met veel gekheid. De sfeer was gezellig en de catering uitstekend, misschien een jaarlijks terugkerend fenomeen?
[ Zie de foto's ]
Geplaatst: 15-07-2007 om 03:51

Iepziekte in het iepenbosje
HARPEL - In de provincie Groningen zijn bijna alle gemeenten aangesloten bij de Iepenwacht Groningen, deze iepenwacht gaat regelmatig, in opdracht van de gemeenten, de iepenbomen contoleren op de gevreesde iepziekte. Zo werd onlangs door de iepenwacht ook de ziekte geconstateerd in het iepenbosje aan het Mussel A kanaal, nabij de Harpelersluis. Medewerkers van het landschapsbeheer uit Roden, hebben in opdracht van de iepenwacht, de nog vrij jonge bomen moeten kappen, dit is helaas reeds de derde keer dat dit bosje het slachtoffer is van deze gevreesde ziekte. Om te voorkomen dat de afgekapte bomen opnieuw uitgroeien, werden de afgezaagde stammen met een speciale middel ingesmeerd.
Kappen Iepenbomen 1 Kappen Iepenbomen 2 Kappen Iepenbomen 3
Geplaatst: 12-07-2007 om 20:26

Zeer geslaagd Volleybal-toernooi
HARPEL/BOURTANGE - Aan het Vollleybaltoernooi, dat op zaterdag zeven Juli in Bourtange was georganiseerd, nam ook Harpel met twee teams deel, er werd fel maar heel sportief gespeeld. Team 1 van Harpel eindigde achter Wollingboermarke en de Pallert op een mooie derde plaats. Het 2e team van Harpel moest met de laatste plaats genoegen nemen, maar het plezier was er niet minder om. De spelers van Harpel kunnen met de orginasatoren op een mooie en geslaagde middag terugzien.
Geplaatst: 08-07-2007 om 14:37  - Gewijzigd: 8-07-2007 om 14:38

Harpelers weer goed op dreef bij Trekkertrekwedstrijd
HARPEL/ONSTWEDDE - Op de trekkertrekwedstrijden die vandaag op het manifestatieterrein in Onstwedde werden gehouden, deden ook de deelnemers van Harpel weer goed mee.
In de Prostockklasse won Patrick Rakers met zijn International 1246 de 1e plaats, terwijl broer Michel in de supersportklasse met zijn Schlüter super E de 2e plaats veroverde.
Ook 2e plaatsen waren er voor Gert Baas met zijn Fiat 640 DT in de klasse tot 3,5 ton, en voor Markus Wenning met zijn Lamborghini 874 in de klasse tot 4,5 ton, Jan Klok moest deze keer in de klasse tot 7,5 ton met zijn Steyr 8170, met de 3e plaats genoegen nemen. Dus ook vandaag deden de deelnemers Harpel weer goed mee.
[ Foto's Trekkertrek Onstwedde 2007 ]
Geplaatst: 07-07-2007 om 22:59  - Gewijzigd: 07-07-2007 om 22:59

Subsidie van 12000 euro voor de Rots
HARPEL - (overgenomen uit het dagblad v/h Noorden)
De Christelijke basisschool "de Rots" in Harpel krijgt een subsidie van 12000 euro. Het geld komt van Stichting Platvorm Bèta en Techniek en wordt de komende drie jaar besteed aan lessen in techniek. Schoolhoofd Lenie Westendorp van "de Rots", met 33 leerlingen de kleinste school in de gemeente Vlagtwedde, is blij met de subsidie.
Geplaatst: 05-07-2007 om 09:02

Nieuwsarchiefpagina's

Nieuws uit 2020 Nieuws uit 2019 Nieuws uit 2018
Nieuws uit 2017 Nieuws uit 2016 Nieuws uit 2015 Nieuws uit 2014
Vierde kwart 2013 Derde kwart 2013 Tweede kwart 2013 Eerste kwart 2013
Vierde kwart 2012 Derde kwart 2012 Tweede kwart 2012 Eerste kwart 2012
Vierde kwart 2011 Derde kwart 2011 Tweede kwart 2011 Eerste kwart 2011
Vierde kwart 2010 Derde kwart 2010 Tweede kwart 2010 Eerste kwart 2010
Vierde kwart 2009 Derde kwart 2009 Tweede kwart 2009 Eerste kwart 2009
Vierde kwart 2008 Derde kwart 2008 Tweede kwart 2008 Eerste kwart 2008
Vierde kwart 2007 Derde kwart 2007 Tweede kwart 2007 Eerste kwart 2007
Vierde kwart 2006 Derde kwart 2006 Tweede kwart 2006 Eerste kwart 2006
Vierde kwart 2005 Derde kwart 2005 Tweede kwart 2005 Eerste kwart 2005
Tweede helft 2004 Tweede kwart 2004 Eerste kwart 2004
Vierde kwart 2003 Derde kwart 2003 Tweede kwart 2003 Eerste kwart 2003
Nieuws uit 2002

© Harpel.nl - Sitemap - Disclaimer - Nonix