Nieuwsarchief

Nieuwsarchief tweede kwartaal 2007

Nieuws van en over Harpel.

 

Harpel deed weer goed mee op de trekkertrekwedstrijd.
HARPEL/STADSKANAAL - Op de trekkertrekwedstrijden die vandaag in Stadskanaal werden gehouden, waren de deelnemers van Harpel weer succesvol. Zo won Jan Klok in de 7,5 tons klasse, met zijn Steyer 8170 de eerste prijs. In de supersportklasse behaalde Patrick Rakers met zijn Internationaal 1246 de tweede plaats, en in de klasse tot 3,5 ton won Gert Baas met zijn Fiat 640 DT een derde plaats. Michel Rakers kon in de supersportklasse met zijn Schlüter het podium net niet halen, en bleef op de vierde plaats steken. De jongens gingen voldaan weer huiswaarts. [ Foto's Trekkertrek Stadskanaal 2007 ]
Geplaatst: 30-06-2007 om 21:01  - Gewijzigd: 30-06-2007 om 21:02

CBS de Rots gaat met zijn tijd mee
HARPEL/STADSKANAAL - Enkele weken geleden mocht het bestuur van "CBS de Rots" in Harpel van het bestuur van de VPCBO, (de Vereniging voor Protestants Christelijk Basisonderwijs) in Zuid Oost Gronigen, de vereniging waar de school, de Rots, bij aangesloten is, een Aktivbord, dat is een digitaal schoolbord, ontvangen, mede hierdoor kan ook op "de Rots" op een moderne manier onderwijs worden gegeven. Dit bord wordt gebruikt in plaats van het voor ons allen zo bekende schoolbord met het krijtje. Volgens meester Jochem v d Woude is dit wel de toekomst, en heeft het oude schoolbord over een x aantal jaren afgedaan. Meester Jochem mocht voor veel ouders en belangstellenden een presentatie verzorgen, om hen zo kennis te laten maken met dit moderne apparaat. Ook in het bijzonder verschillende presentatie's verzorgen, voor afgevaardigden van diverse scholen uit wijde omtrek, die zich alvast voor wilden laten lichten, alvorens tot aanschaf over te gaan. Zo gaat onze school met zijn tijd mee en kan er op een moderne manier les worden gegeven. De kinderen (en daar gaat het om) kunnen hun voordeel er mee doen.
Geplaatst: 27-06-2007 om 09:54

t Is niet te geloven
HARPEL - t Is niet te geloven, maar het is waar! Jacob (onze webmaster) wordt 50 jaar dat stond op de uitnodigingen die de familie, vrienden en bekenden, van Jacob Nijboer mochten ontvangen, om samen met Jacob en zijn vriendin Adriana, dit heuglijk feit romdom de BBQ te vieren. Abraham Was het aanvankelijk de bedoeling dit feest in de buitenlucht te doen plaatsvinden, in verband met de slechte weersomstandigheden in het vooruitzicht, werd besloten naar het buurthuis uit te wijken, wat een zeer goede greep is geweest. Met het zingen door de 50 mini's Jacob is nu 50 jaren, dus hoort er niet meer bij, werd Jacob door hen uitgezwaaid, de 50 plussers zongen uit volle borst welkom bij de club der wijzen, ouderdom die moet je prijzen, dus sluit je bij ons aan, zo werd hij door de 50+sers binnengehaald. Hiermee was het officiele gedeelte van dit gezellig feest beëindigd, en werd er nog een poosje gezellig gedanst, waarna iedereen voldaan huiswaarts keerde.
Geplaatst: 22-06-2007 om 23:23  - Gewijzigd: 22-06-2007 om 23:34

Onweer veroorzaakt schade
HARPEL/BLEKSLAGE - Het hevige onweer van zaterdagavond heeft bij meerdere inwoners van Harpel en Blekslage zijn sporen nagelaten. Door de blikseminslagen viel in een aantal woningen de stroom uit, zekeringen brandden door of de aardlekschakelaar sprong uit. Verschillende electronische apparaten bleken niet bestand tegen de enorme spanningsvelden die vrijkwamen. Computers, televisies en andere apparatuur sneuvelde door het geweld van de ontladingen.
Geplaatst: 10-06-2007 om 12:24

Endurance langs de Harpelersluis
HARPEL - Zaterdagmorgen was er een endurance, uitgeschreven door de Hippische vereniging, vanaf de manege in Onstwedde, ongeveer 70 paarden met hun ruiters namen aan deze wedstrijd deel, die uit 2 route's bestond, een route voor beginners van ± 30 Km, en een route voor gevorderden die ± 80 km lang was, de route die voor de verschillende deelnemers, vanuit de manege in Onstwedde om half negen van start ging, voerde ook langs het Mussel A kanaal, waarvoor bij de Harpelersluis een controlepost was, het was een komen en gaan van de verschillende ruiters, was het aanvankelijk erg mooi weer maar naarmate de zon hoger aan de Hemel stond, nam ook het ongemak van de muggen en vliegen toe, wat voor de paarden minder plezierig was. Het is altijd weer een prachtig gezicht waar de paardenliefhebbers langs de route's van hebben kunnen genieten.
Endurance 9 juni 2007 01 Endurance 9 juni 2007 02 Endurance 9 juni 2007 03 Endurance 9 juni 2007 04
Geplaatst: 09-06-2007 om 15:11  - Gewijzigd: 13-06-2007 om 13:42

Harpel weer in de prijzen met trekkertrek
HARPEL/VLAGTWEDDE - De trekkertrek wedstrijden die vandaag op het tentoonstellingsterrein, aan de Onstwedderweg in Vlagtwedde, werden gehouden, zijn voor de Harpeler deelnemers weer succesvol verlopen. Zo veroverde Gert Baas met zijn Fiat 640 DT de eerste prijs in in de klasse tot 3,5 ton. Jan Klok pakte met zijn Steyer 8170 de eerste prijs in in de klasse 6,5 - 7,5 ton, terwijl Michel Rakers met zijn Schlüter de tweede plek behaalde in de supersportklasse tot 3,5 ton. De andere deelnemers van Harpel vielen net buiten de prijzen.

Zie ook: trekkertrekharpel.nl

Trekkertrek Vlagtwedde 3 juni 2007 01 Trekkertrek Vlagtwedde 3 juni 2007 02 Trekkertrek Vlagtwedde 3 juni 2007 03 Trekkertrek Vlagtwedde 3 juni 2007 04
Geplaatst: 03-06-2007 om 22:52  - Gewijzigd: 3-06-2007 om 22:53

Rommelmarkt in Harpel
HARPEL - Voor de eerste keer werd er dit jaar, op 2 juni een rommelmarkt in Harpel georganiseerd, verschillende inwoners hadden de zolder nog eens goed nagekeken, en de spulletjes die niet meer gebruikt werden, werden voor een ieder op zijn eigen erf te koop aangeboden. Met het ophangen van luchtballonnetjes waren de deelnemers te herkennen. En wie nou denkt dat er geen kip op af zou komen had zich danig vergist, alhoewel het niet storm liep waren de deelnemers tevreden over het aantal bezoekers, en was de algemene gedachte: dit is zeker voor herhaling vatbaar. Voor het verkeer waren er maatregelen genomen, zodat een goede doorstroming verzekerd was, er deden zich dan ook geen problemen voor. Voor een hapje en een drankje kon men in het Buurthuis terecht, de deelnemers kunnen mede door het prachtige weer op een geslaagde dag terugzien.
[De foto's]
Geplaatst: 02-06-2007 om 17:29

Einde koersbalseizoen 2006/'07
HARPEL - Het koersbalseizoen van de koersbalvereniging Harpel is woensdagmiddag, met een gezamelijk diner in het EDZ restaurant aan de A 31 in Rhede, besloten. De leden kunnen terugzien op een geslaagd seizoen. Helaas moesten ze het afgelopen seizoen afscheid nemen van enkele leden, getracht zal worden om tegen het begin van het nieuwe seizoen enkele nieuwe leden te werven, zodat ook deze ontspannende sport, met medewerking van het MBvO voor de gemeenschap van Harpel kan blijven bestaan.
Afsluiting seizoen 2006/2007 Koersbalclub 01 Afsluiting seizoen 2006/2007 Koersbalclub 02 Afsluiting seizoen 2006/2007 Koersbalclub 05
Geplaatst: 24-05-2007 om 22:42

Stratenvoetbal toernooi Vlagtwedde: Harpel 2e!
VLAGTWEDDE - Onder prachtige weersomstandigheden was er maandagmiddag op het sportpark 'De Barlage' te Vlagtwedde weer het jaarlijkse stratenvoetbaltoernooi, hieraan heeft ook een team met Harpelers meegedaan. Het toernooi bestond uit 2 poules met in elke poule 5 teams. Harpel was ingedeeld in poule B met: Westerwolde dames, Weenderstraat, Onstwedderweg en de Wilmerskamp als tegenstanders. De wedstrijden duurden 15 minuten. De eerste wedstrijd was gelijk om 13:00u tegen de Weenderstraat, welke andere jaren altijd in de finale stonden, echter Harpel was met 1-0 te sterk. Daarna moest het team het opnemen tegen de Wilmerskamp, hier scoorde eerst de Wilmerskamp, echter Harpel kwam sterk terug en wist met 2-1 te winnen. Harpel raakte hierdoor goed op dreef, en de volgende wedstrijd tegen de dames van de vv Westerwolde werd dan ook met 3-0 gewonnen. Daarna volgende de wedstrijd tegen de Onstwedderweg. De Onstwedderweg had tot die wedstrijd toe net als Harpel alles gewonnen alleen had de Onstwedderweg meer gescoord. Harpel moest dus winnen om zeker te zijn van de eerste plaats in de poule. Echter werd het 1-1.
Als de Onstwedderweg hun laatste wedstrijd zou winnen zouden zij de eerste plaats in de poule pakken, de Onstwedderweg speelde echter gelijk. Hierdoor werd Harpel poulewinnaar met 10 punten (3x winst = 9 punten en 1x gelijk is 1 punt.) Harpel stond dus in de finale, en moest het opnemen tegen de nummer 1 uit poule A: Bourtange. Bourtange was een maatje te groot voor de spelers van Harpel, er werd dan ook met 4-0 verloren. De 2e plaats was dus voor Harpel!
Team Harpel kijkt terug op een zeer geslaagde en gezellige middag en wil de meegereisde supporters bedanken voor hun steun! Volgend jaar hopen we wederom deel te nemen aan dit toernooi. Wie weet waar we dan eindigen!

[ De foto's ]

Geplaatst: 30-04-2007 om 19:27

Oranjefeest voor jong en oud
HARPEL - Koninginnedag was er feest voor jong en oud, georganiseerd door het oranjecomite van Harpel bij de school. 's Morgens werd met het heisen van de Nederlandse driekleuir, en het zingen van achrereenvolgens het Wilhelmus, het Groninger Volkslied en het Harpeler volkslied het feest geopend, waarna het publiek met de kinderen naar het feestterrein togen, Hier was voor de kinderen een spellencircuit opgesteld, waar ze zich naar hartelust konden uitleven, en proberen een prijsje te behalen. Voor de ouderen, waren er sjoelbakken opgesteld waar ook de kinderen aan mee konden doen, tevens waren de schietbanen van het HSV aanwezig. Het was een zonnige en winderige, maar heel gezellige en geslaagd oranjefeest 2007, die besloten werd met het traditionele stoelendans. Dan volgen hier de uitslagen van de wedstrijden:

Uitslagen spelletjes kinderen:
Winnaar van groepje 1 was Dave,
winnaar van groepje 2 was Robin,
winnaar van groepje 3 was Demi-Beau
winnaar van groepje 4 was Mieke

Winnaar stoelendans: Kasper.
Winnaar sjoelen bij de kinderen: Nadine
Winnaar sjoelen bij de volwassenen: J. Kip sr.
Winnaar schieten bewegend doel: Jan Klok
Winnaar kaartschieten: Wim Westendorp en Simone Oosterbaan.

Catering de Vlieger zorgde voor de nodige snacks, die zeer in de smaak vielen.

[ De foto's ]

Geplaatst: 30-04-2007 om 13:57

Vervroegd Koninginne-feest
HARPEL - Was het een traditie om op Koninginnedag feest te vieren in het buurthuis, voor dit jaar is er door omstandigheden van afgeweken, en werd op Zaterdagavond het feest gehouden. De zaal was goed bezet toen de voorzitter van deze avond, Jochem v. d. Woude, met een kort welkomstwoord, en het laten zingen van het Wilhelmus, de avond opende. Daarna trad even als voorgaande jaren de toneelvereniging "Het Tanger volk" op met een toneelstuk geschreven door Herman van der A, getiteld "Vrömd volk op t arf" Een luimig stuk, dat door de spelers op voortreffelijke wijze vertolkt werd, het stuk wat vaak tot hilarische taferelen leide, wekte de lachspieren van de aanwezigen vaak en veel op. Het was een zeer geslaagde avond, en het bestuur kan op een mooie avond terugzien.

Het Tangervolk

Geplaatst: 29-04-2007 om 12:07

Auto over de kop
HARPEL/BLEKSLAGE - Een medewerkster van de Stichting Tuiszorg Groningen is zaterdagmorgen omstreeks 10 uur, door nog onbekende oorzaak, met haar auto op de Blekslagerweg, frontaal tegen een boom gereden, waardoor de auto met een buiteling door de sloot op zijn kop op het bouwland terechtkwam. Het ambulance- en brandweerpersoneel, dat spoedig ter plaatse was, heeft haar uit het wrak bevrijd, daarna is zij met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.
Ongeval Blekslage 1 Ongeval Blekslage 2 Ongeval Blekslage 3 Ongeval Blekslage 4 Ongeval Blekslage 5 Ongeval Blekslage 6 Ongeval Blekslage 7 Ongeval Blekslage 8
Geplaatst: 14-04-2007 om 12:48

Zeer geslaagde expositie Zilartgroep
HARPEL - De neiging van de mens zichzelf of zijn omgeving weer te geven, is zo sterk, zo primair , dat we het door de hele menselijke geschiedenis zien, van pre-historie tot nu (denk aan de pre-historische rotstekeningen). Het direct weergeven van de natuur, het weergeven van de verbeelding, de fantasie, fijngeschilderd met losse toets, drie-dimensionaal, is nooit weggeweest en zal altijd wel blijven. Men kan tegenwerpen: we hebben toch de fotografie, vroeger was het misschien nodig gebeurtenissen, al schilderend of boetserend vast te leggen, nu kan dat toch anders? Maar zet eens twee mensen aan een onderwerp, en je krijgt twee verschillende vertalingen van dat onderwerp, verschillend qua beeld en verschillend qua materiaal gebruik. Dat is wat het altijd zo boeiend zal blijven maken en altijd weer nieuw en uniek (net als de mens zelf).
Met deze woorden opende de kunstenaar Johan Abeling uit Groningen zaterdag de expositie, die georganiseerd was door de zes dames: Els, Lies, Liz, Marijke, Nina en Ria, samen vormend de Zilart groep. Deze 1e expositie begon om half 11 zaterdagmorgen tot 's avonds 5 uur en zondag van half 11 tot 5 uur. In deze twee dagen kwamen er ongeveer 175 bezoekers de expositie bezoeken. De verschillende reactie's: als leuk initiatief, en wat mooi al die verschillende technieken en stijlen, dat zoiets in het buurthuis gehouden wordt is toch geweldig, en zeker voor herhaling vatbaar. De Zilartgroep kan met voldoening terug kijken op een zeer geslaagde expositie. ze zijn dan ook alle medewerkers in welke vorm dan ook bijzonder dankbaar voor de steun en inzet.
[ De Foto's ]
Geplaatst: 10-04-2007 om 21:40  - Gewijzigd: 10-04-2007 om 21:42

Open brief aan Plaatselijk Belang Harpel
Geacht bestuur,
In het Harpeler Nieuwsblad van april 2007 geeft u aan o.a. bezwaar te willen aantekenen tegen het voornemen van het gemeentebestuur van Vlagtwedde om binnen de bebouwde kom van Harpel een 30 km-zone in te stellen. U vraagt om een reactie op uw voorstel. Hieronder treft u er een aan.
Om de volgende redenen ben ik het als lid van Plaatselijk Belang Harpel met uw zienswijze niet eens:
1. Uitgangspunt moet mijns inziens de veiligheid zijn: voor het langzame verkeer (voetgangers en fietsers), maar met name voor (kwetsbare) kinderen. Dat moet voorop staan!
2. U neemt echter niet de veiligheid als uitgangspunt, maar de mogelijke overlast die agrarisch bestemmingsverkeer zou kunnen ondervinden van snelheidsbeperkende maatregelen als versmallingen en drempels. Natuurlijk moet voorkomen worden dat agrariërs hun werk niet goed meer kunnen doen. Als er werkelijk (maar ik betwijfel dit) nadere maatregelen getroffen moeten worden, dan zal dit in overleg met de gemeente moeten gebeuren en dan ben ik ervan overtuigd dat er een oplossing wordt gevonden.
3. Er zijn overigens al snelheidsbeperkende maatregelen bij de invalswegen naar de bebouwde kom: versmallingen en 'drempels' op de Harpelerweg (ter hoogte van het huis van de familie Rakers) en bij de t-splitsing met de Turfweg en 'slingers' bij de Molenkampweg en de Z. Buurkeweg. Het lijkt me dan ook dat volstaan kan worden met het plaatsen van 30 km-borden.
4. U schrijft dat er wel een 30 km-bord geplaatst mag worden bij de driesprong Harpelerweg-Molenkampweg, omdat de bocht en de 'slinger' als snelheidsbeperkend kunnen worden aangemerkt. In dat geval zou er volgens u bij de school wel een 30 km-zone ontstaan. Dit klopt niet. Een 30 km-zone kan alleen ontstaan als ook aan de andere kanten van die zone 30 km-borden worden geplaatst. Want hoe zouden automobilisten die van de andere kant komen, anders kunnen weten dat er een 30 km-zone is? En zoals ik al aangaf, zijn er bij alle bebouwde kom-borden van Harpel al van die snelheidsbeperkende maatregelen!
5. Van 30 km-borden gaat een signaal uit en dat is belangrijk! Natuurlijk, iedereen die de situatie hier kent, houdt - neem ik aan - rekening met het feit dat er regelmatig kinderen in het centrum spelen of fietsen, en rijdt voorzichtig door de kern. Maar er rijden ook mensen door Harpel die de situatie niet kennen.
6. Tenslotte ben ik het ook niet eens met uw verzoek aan de gemeente om de snelheid op de Harpelerweg tussen de komgrens en het kruispunt met de Beneden Markenweg niet terug te brengen van 80 km naar 60 km per uur. Handhaving zal inderdaad moeilijk zijn, maar ook hier geldt dat van 60 km-borden een signaal uitgaat. Er wordt op dit soort wegen vaak veel te hard gereden. Met soms rampzalige gevolgen.
Kortom, ik hoop dat u het bezwaarschrift intrekt en de mijns inziens juiste wijzigingen in het snelheidsregime van de gemeente juist toejuicht. In het belang van de veiligheid van Harpel en zijn (jonge) inwoners!
Met vriendelijke groet,
Hans ter Heijden, Mussel A Kanaal Oost 1, Harpel
Uw reactie op de zienswijze van Plaatselijk Belang Harpel kunt u voor 10 april a.s. kenbaar maken bij het secretariaat: Harpelerweg 29. U kunt via deze website ook (voor 10 april) reageren (bijvoorbeeld via het gastenboek). Ik zorg dan dat uw reacties bij het bestuur terecht komen.

Geplaatst: 07-04-2007 om 09:18  - Gewijzigd: 7-04-2007 om 09:18

Nieuwsarchiefpagina's

Nieuws uit 2020 Nieuws uit 2019 Nieuws uit 2018
Nieuws uit 2017 Nieuws uit 2016 Nieuws uit 2015 Nieuws uit 2014
Vierde kwart 2013 Derde kwart 2013 Tweede kwart 2013 Eerste kwart 2013
Vierde kwart 2012 Derde kwart 2012 Tweede kwart 2012 Eerste kwart 2012
Vierde kwart 2011 Derde kwart 2011 Tweede kwart 2011 Eerste kwart 2011
Vierde kwart 2010 Derde kwart 2010 Tweede kwart 2010 Eerste kwart 2010
Vierde kwart 2009 Derde kwart 2009 Tweede kwart 2009 Eerste kwart 2009
Vierde kwart 2008 Derde kwart 2008 Tweede kwart 2008 Eerste kwart 2008
Vierde kwart 2007 Derde kwart 2007 Tweede kwart 2007 Eerste kwart 2007
Vierde kwart 2006 Derde kwart 2006 Tweede kwart 2006 Eerste kwart 2006
Vierde kwart 2005 Derde kwart 2005 Tweede kwart 2005 Eerste kwart 2005
Tweede helft 2004 Tweede kwart 2004 Eerste kwart 2004
Vierde kwart 2003 Derde kwart 2003 Tweede kwart 2003 Eerste kwart 2003
Nieuws uit 2002

© Harpel.nl - Sitemap - Disclaimer - Nonix