Nieuwsarchief

Nieuwsarchief tweede kwartaal 2003

Nieuws van en over Harpel.

 

Hilvert en Torsten in de krant.Za 28 Jun 2003
Voor het 'Dagblad van het Noorden' gingen Torsten Tonkes en Hilvert ten Have naar de film. Voor wie de krant gemist heeft zie hier het artikel.

Scootmobiel in de sloot.Wo 18 Jun 2003
Een dame uit Froombosch, die, samen met haar vriendin, een toeristische trip door de omgeving maakte, belandde vanmiddag in de sloot langs de Harpelerweg ter hoogte van nr. 53.
Door een foute manoeuvre, in plaats van achteruit ging ze vooruit, belande de vrouw met de elektrische invalidenwagen in de sloot. Ze is door hulpvaardige omstanders weer op het droge geholpen. Gelukkig kwam ze met de schrik en een nat pak vrij.
De electro scootmobiel was door het contact met het water niet meer tot rijden in staat.
Volley-bal toernooi Wo 11 Jun 2003
Zaterdag 7 juni j.l. werd er op het sportveld in Bourtange een volleybal toernooi georganiseerd. Er hadden zich 17 teams voor deelname aangemeld, waaronder 2 teams uit Harpel. Er werd in 4 pools gespeeld, Harpel 1 bereikte in haar pool de 4e plaats. Harpel 2 werd echter winnaar in haar pool, en bereikte hiermee de halve finale, samen met het team Marktplein uit Bourtange werd er gestreden wie uiteindelijk de finale zou bereiken, deze eer viel Harpel 2 ten beurt, helaas moesten zij in de finale in de Aardschokjes uit Roswinkel hun meerdere erkennen, zodat het reservekampioenschap voor team 2 uit Harpel was. zowaar een mooi resultaat.

Trekkertrek wedstrijdVr 6 Jun 2003
Zondag 1 juni werd er door het Argrarisch jongerencontact Westerwolde, voor de 8e keer de trekkertrek-wedstrijd voor standaardtractoren georganiseerd. Was in de voorgaande jaren een terrein tussen de Wedder- en de Schoolstraat de plek waar dit evenement werd gehouden, dit jaar had het bestuur voor de lokatie aan de Onstwedderweg gekozen. De wedstrijd vond in verschillende gewichtsklassen, en een sportklasse plaats.
Uit Harpel kwamen er 4 deelnemers aan de start, waar Marcus Wenning Hzn in de klasse 3500 - 4000 kg met zijn Lamborghini 874 de eerste plaats veroverde. In de klasse 6500 - 7500 kg moest Patrick Rakers de eerste plaats van het vorig jaar verdedigen, wat hem wonderwel gelukte, met zijn New Holland 8360 bleef hij zijn belagers ruim voor, Jan Klok bracht het met zijn Steyr 8170 tot de vierde plaats.
In de klasse 7500 - 10000 kg moest Michel Rakers met zijn MF8240, Dhr. Schnieders uit Ter Apelkanaal voor laten gaan, maar een tweede plaats in deze zware klasse, was voor hem zeker een zeer goede prestatie.
Met het veroveren van deze plaatsen, kunnen de deelnemers uit Harpel, op een voor hen zeer geslaagde wedstrijd terugzien. De publieke belangstelling was met ruim 1500 aanwezigen zeer goed te noemen, en hebben zij allen onder prachtige weersomstandigheden van een faire wedstrijd kunnen genieten. Het bestuur kan op een zeer geslaagde wedstrijd terug zien.

Zie ook: www.tractorpulling.nl


Even schrikken... dan genieten!! Za 24 Mei 2003
Dat overkwam de inwoners van Harpel en Blekslage, toen zij vrijdagavond ± kwart voor 12 plotseling opgeschrikt werden door hevige knallen, toen men echter buiten kwam kon men meegenieten van het echte vuurwerk, dat Jaap en Grietje Rakers van de Boerweg hadden laten ontsteken, ter ere van hun 25 jarig echtvereniging, waarvoor de festiviteiten in het buurthuis plaats vonden.
Het vuurwerk was een ogenblik tevoren met een zwaar gepantserd voertuig vanuit Culemborg aangevoerd.
Was er onzekerheid wat het weer betrof, en zou het gebeuren in het water vallen, dat viel gelukkig alles best mee, en konden de met veel moeite vergaarde paraplu's in de hoezen blijven.
Koninginnefeest HarpelDo 1 Mei 2003
Het was weer gezellig druk
Woensdag 30 april j.l. werd in Harpel weer traditie getrouw het koninginnefeest gevierd.
Om 9 uur 's morgens werd in aanwezigheid van de kinderen, ouders, en veel belangstellenden, waaronder Burgemeester Broertjens en zijn vrouw, het feest geopend met het hijsen van de Ned. driekleur, en het uit volle borst zingen van het Wilhelmus, het Grunnigs en het Harpeler volkslied. Hiermede was het feest geopend en ging men naar het fraai versierd terrein achter de school. Hier waren door het oranjecomité in samenwerking met het school-bestuur, de diverse atributen opgesteld, voor de spelletjes van de kinderen.
Hiervoor waren de kinderen in 6 groepen verdeeld en kon er worden gestreden om de meeste punten te behalen bij o.a. een vlaggenrace, wie het meeste kon drinken en spekjes eten, een skippy-ballenrace, water, korfbal, balspel, zaklopen, darten en puzzelen. Er werd met grote inzet v.d. kinderen, onder aanmoedigingen van de ouders, fel gestreden wie de meeste punten kon vergaren. tijdens deze spelletjes kon er door de volwassenen en door de kinderen worden gesjoeld, ook had de H.S.V. een gelegenheid ingericht voor de dames en de heren voor het prijsschieten, waarvan het bewegend doel een moeilijk te nemen hindernis was voor de verschillende deelnemers. Voor de kleintjes was er een grabbelton, en aan de glunderende oogjes van de kindertjes te zien waren hier enorme prijzen te grabbelen. Tot besluit was voor groot en klein een verkleedspel, een grote tas met kleren werd aan de eerste speler gegeven, die moest het doorgeven en als de muziek stopte kon je geen stoel veroveren (zoals bij het stoelendans) maar moest je uit de tas een een kledingstuk nemen en die aandoen, dat dat niet altijd de mooiste kleren waren bleek alras, en was het lachen geblazen. Tot besluit van deze feestelijkheden werd er een gezamelijke patatmaaltijd geserveerd, die letterlijk zeer in de smaak viel. Dan waren er voor alle kinderen nog een zak met snoep en chips, en kregen de kinderen een leuk kado'tje mee naar huis.

De kinderen kregen een leuk kado'tje mee naar huis

Met het uitreiken van de prijzen voor het sjoelen, die voor de kinderen door Rudolf Riks, en voor de volwassenen door Mevr. Kundina Slagter waren gewonnen, en bij het schieten had Geert Boerma bij het bewegend doel, en Jan Klok bij het stilstaand doel het hoogst aantal punten.
Tegen half 1 was het feest geeindigd, en gingen groot en klein met een voldaan gevoel(vooral de organisatoren) naar huis.
Om 8 uur 's avonds was door het bestuur v.h. buurthuis de toneelgroep van Jipsingbourtange gevraagd, deze kwamen met het toneelstuk "knollen voor citroenen" een goed gevulde zaal vermaken, het was een luimig stuk in 3 delen die door de spelers zeer goed vertolkt werden,
Harpel kan terugzien op een zeer geslaagd koninginnefeest 2003
Afscheid Juf KruizeZa 26 Apr 2003
Vrijdagavond waren de leden v.d. Chr. Basisschool "de Rots" tezamen met het personeel, oud personeel, ouders en belangstellenden in het Buurthuis tezamen gekomen, om afscheid te nemen van Juf Kruize. Juf Kruize heeft na ruim 16 jaar aan de school in Harpel werkzaam geweest te zijn, gebruik gemaakt van de FPU regeling.
De voorzitter Mevr. Klok sprak haar lovende woorden toe, en het personeel heeft haar met een zelfgemaakt lied toegezongen, waarna haar door de kinderen, het personeel en het schoolbestuur diverse kado's werden overhandigd.
Hierna ging Juf Kruize het personeel, het bestuur en oud bestuursleden hartelijk bedanken voor de prettige samenwerking die zij al die jaren had ondervonden.
Auto van de wegMa 21 Apr 2003
Zaterdagmorgen raakte een inwoonster van Harpel, op de Blekslagerweg nabij de afslag Harpel, door nog onbekende oorzaak met haar auto van de weg. De bestuurster werd met lichte verwonding overgebracht naar het Refaja ziekenhuis in Stadskanaal, alwaar zij na door de arts te zijn behandeld, weer huiswaarts kon keren. de auto werd licht beschadigd, en werd voor reparatie naar een garage vervoerd.

Pelgrim Henricus bezoekt HarpelDo 10 Apr 2003
Tot begin jaren '90 leidde Henk Woelders een keurig bestaan als ambtenaar, maar dan slaat het noodlot toe, en in een korte tijd raakt hij alles kwijt, zijn vrouw, zijn baan, zijn huis, alles was weg. Berooid en depressief blijft hij achter. Maar als de nood het hoogst is, is de redding nabij, en dat was bij Henricus, zijn opname in het klooster van de benedictijnen in Doetinchem.
De beschutting van het monnikkenbestaan, en het lezen van veel pelgrimsverhalen, gaven zijn leven een nieuwe wending, en als pelgrim broeder Henricus gaat hij nu wekelijks vredeswandelingen langs kerken en kerkjes in het Friese en Groningerland maken. Ook organiseerd hij verschillende routes langs kloosters en oude pelgrimspaden in het buitenlaand, er is wel animo voor deze tochten, de laatste drie maanden hebben al ruim 50 personen met hem meegelopen. Niet met grote spandoeken, maar rustig mediterend, op zoek naar innerlijke vrede en rust, en het krijgen in de kerken van een een bemoedigend woord, samen een bijbelgedeelte lezen of een samen te bidden, volbrengen zij hun tochten.
Was de afgelopen week de Geref. kerk van de Weite die hen mocht ontvangen, Dond. 10 April was de evangelisatiever. van Harpel de plek waar broeder Henricus met zijn 5 metgezellen een ogenblik rust zochten, om vervolgens in de R.K kerk in kopstukken de reis te beëindigen. In het buurthuis mochten wij ong. een uur allerlei dingen bespreken, en na een bemoedigingswoord en het samen zingen van Gez. 459 gingen zij weer op reis richting Kopstukken.

Nieuwsarchiefpagina's

Nieuws uit 2020 Nieuws uit 2019 Nieuws uit 2018
Nieuws uit 2017 Nieuws uit 2016 Nieuws uit 2015 Nieuws uit 2014
Vierde kwart 2013 Derde kwart 2013 Tweede kwart 2013 Eerste kwart 2013
Vierde kwart 2012 Derde kwart 2012 Tweede kwart 2012 Eerste kwart 2012
Vierde kwart 2011 Derde kwart 2011 Tweede kwart 2011 Eerste kwart 2011
Vierde kwart 2010 Derde kwart 2010 Tweede kwart 2010 Eerste kwart 2010
Vierde kwart 2009 Derde kwart 2009 Tweede kwart 2009 Eerste kwart 2009
Vierde kwart 2008 Derde kwart 2008 Tweede kwart 2008 Eerste kwart 2008
Vierde kwart 2007 Derde kwart 2007 Tweede kwart 2007 Eerste kwart 2007
Vierde kwart 2006 Derde kwart 2006 Tweede kwart 2006 Eerste kwart 2006
Vierde kwart 2005 Derde kwart 2005 Tweede kwart 2005 Eerste kwart 2005
Tweede helft 2004 Tweede kwart 2004 Eerste kwart 2004
Vierde kwart 2003 Derde kwart 2003 Tweede kwart 2003 Eerste kwart 2003
Nieuws uit 2002

© Harpel.nl - Sitemap - Disclaimer - Nonix