Historie

Historie

Oude foto's van Harpel en haar inwoners.

Heeft u aanvullende informatie bij de foto's? Laat het weten via de link onder de foto!

Serie 19

Schoolreis?
Schoolreis?
Reageer op deze foto

Meester Bruinsma voor het laatst voor de klas
1955. Meester Bruinsma voor het laatst voor de klas.
Reageer op deze foto

Jan Nijboer in de schoolbank
Eind jaren vijftig? Jan Nijboer in de schoolbank.
Reageer op deze foto

Winter maart 2005
Harpelerweg 54. Winter maart 2005.
Reageer op deze foto

Turfweg 1, Harpelerweg 51, Harpelerweg 49
Jaren zestig. Turfweg 1, Harpelerweg 51, Harpelerweg 49.
Reageer op deze foto

Fietstocht
Harpelers (en ook mensen uit omliggende buurten zoals Ellersinghuizen en Smeerling) op reis. Om een fietstocht naar Emmen ging het, waarschijnlijk in 1943, en dus voor een deel op surrogaatbanden. Op de foto o.a. Jan Potze, Jans Kuiper, Hendrik Nijboer, Wim Bossen, Geert-Jan Christiaans, Jannie Wilts, diverse Eeftings, Elsie Nijboer, Jannie Nijboer, Roelf Bossen, Geert Huls, Hendrik Smid, Menno Klok, Harbert ten Have, Geessie Wenning, Wennie Wegman, Hillechien Kuiper, Klaas Wenning, Annie Lutjeboer, Jannie Nijboer Rdo., Roelf Bossen Gzn., Jan Tempel Wzn., Grietje Daanje, Rieks Uhlen, Jan Tempel, Chris de Haas, Derk Nijboer, Gerrit Nijboer, Geertje Smid, Jan Nijboer, Harmke Velthuis, Hilvertje Nijboer, Bé Daanje, Jan Velthuis, Willem Wegman.
Reageer op deze foto

Dorsmachine 1932
Een zoon voor Geert en Griet Klok, in 1932. Aanleiding voor een taart, en een foto van het dorsmachine-personeel, voor de stoomlocomobiel. Boven, v.l.n.r.: Berend Daanje, Gerrit Nijboer, Albert Daanje, Wilt Wilts, Frits Boekelo, Derk Uil, Harm Uil. Onder v.l.n.r.: Jan Uil (voor hem werd gedorst, hij was zelf ook bij het personeel), Jan Reininga, Menno Wilts, Geert Klok, Sietze Nonkes, Roelf Bossen, Jacob Hommes. De brengers van de taart waren Menno Wilts en Jacob Hommes. Bakker Udding uit Vlagtwedde had er zijn best op gedaan. De stoomlocomobiel was eigendom van de coöperatieve dorsvereniging Harpel en Blekslage. Acht paarden trokken het ding. Kort voor de oorlog werd het verkocht, voor 100 gulden. Er zijn mensen die dat nu nog doodzonde vinden.
Reageer op deze foto

Hindrik Gelling
Hindrik Gelling met paard en toebehoren op de splitsing van wat tegenwoordig de Z. Buurkeweg is en de Harpelerweg, kort na de oorlog.
Hendrik Gelling voor uitrit van zijn woning Harpelerweg/Vennenweg later Z. Buurkeweg (2e hlft 50e jrn.) + 2 wichter, wie herkent ze??
Reageer op deze foto

Harpelsluis 1920
De Harpelersluis omstreeks 1920. In de verte zijn langs het kanaal nog de hopen grond te zien, die er bij het graven uit zijn gekomen. Sluiswachter Filippus Velema heeft tijdens het schutten van een schip even tijd om met het schippersgezin te poseren voor de fotograaf. Het 'scheepsjoagerspeerd' graast bij de schutkolk. Vaag is nog het huis te zien waarin toen Scholtens woonde. Nu is het onbewoond. De fotograaf was de inmiddels overleden inwoner van Harpel R. Hoving.
Reageer op deze foto

Harpelsluis 1988
Harpelsluis 1988.
Reageer op deze foto

Met dank aan: Geertje Fennema.Nog meer historie?

© Harpel.nl - Sitemap - Disclaimer - Nonix