Gastenboek

Gastenboek 2015

Dit schreven de bezoekers in 2015.

 

Op Vrijdag 25 September 2015 schreef Ruud uit :
Hallo allemaal,

Weer eens een bezoekje aan deze site gebracht. Als oud-inwoner van Harpel vind ik het leuk om nu en dan weer eens wat dingen te lezen over Harpel. Ik heb er maar kort gewoond maar heb goede herinneringen. Weet nog dat ik vanuit Veelerveen hier kwam wonen. Was wel weer even wennen, zeker als stadsjongetje. Oorspronkelijk kwam ik uit Schiedam en Groningen was een hele verandering voor mijn familie en mij. Ben altijd in Groningen blijven wonen en met veel plezier. Denk nog wel eens aan mijn vrienden van vroeger, Jan klok, Jantje ten Have, Be Bossen, Roelof Bossen, Wubbe-Jan Tempel en zo zijn er nog wel een paar. Heb ook een leuke schooltijd gehad bij meester Kolenbrander.


Op Donderdag 9 April 2015 schreef Doede bruinsma uit Zwijndrecht:
Vandaag ontving ik het bericht van overlijden van Geert Jan Christiaans (Geert Rendering) nadat wij twee weken geleden een rouwkaart kregen over zijn vrouw Willimtje Bossen. Geert is 96 jaar geworden. Hij stond in de oorlog bij alle Harpelers bekend als de man van het verzet. Hij heeft er voor gezorgd dat de boordschutter van de Engelse bommenwerper die in januari 1945 zijn bommen liet vallen achter het huis vanPiet Buurke uit handen van de Duitsers bleef en het einde van de oorlog kon afwachten op de zolder van het gemeentehuis in Veendam. Vaarwel, Geert!

Op Donderdag 19 Maart 2015 schreef Hans ter Heijden uit Harpel:
In reactie op het bericht van Gré Fennema:

Helaas, Willem Thomas ten Have, die afgelopen weekend op 96-jarige leeftijd stierf, heeft het naambord met de tekst 'Harberts Hoeve' bij zijn geboortehuis (waar ik nu woon) niet meer kunnen onthullen.

Harbert ten Have, een broer van Willem, was de laatste boer die hier woonde. Door de voormalige boerderij zijn naam te geven, wil ik al die boeren, dus ook Willem, die vroeger nog met hun handen en met behulp van paarden hun land bewerkten, eren.

Mede door het slechte weer in het najaar werd de onthulling uitgesteld naar de lente. Een paar weken geleden was ik nog bij Willem en sprak ik met hem af dat de onthulling eind maart, begin april plaats zou vinden. Hij vond het prachtig. Het heeft helaas niet zo mogen zijn. Maar het bord met 'Harberts Hoeve' komt er natuurlijk wel.

Gisteren is onder grote belangstelling waardig afscheid genomen van Willem Thomas, boer in hart en nieren, maar bovenal een groot verteller en een zeer aimabele man. We zullen hem missen!


Op Maandag 16 Maart 2015 schreef gre fennema uit Stadskanaal:
Is de naam Harbertshoeve nabij de Harpelsluis nog onthuld geworden door Willem Thomas ten Have, zoals gepland in een interessant artikel in ons onvolprezen tijdschrift Terra Westerwolda? d.t.v. Hans v.d. Heyde nu bewonervan het stee van een aantal generaties ten Have te Harpel. Misschien horen we (hier?) het vervolg.

Op Maandag 12 Januari 2015 schreef Hilda Lobo uit Haaften:
Zo dankzij een oude Harpeler jullie site ontdekt, wat een leuke website hebben jullie zeg en dat voor zo een klein dorpje, althans dat is wat ik mij herinner van Harpel. Ik heb met veel plezier jullie site bekeken en zal hem vaker bekijken. Groetjes van een oud inwoner van Vlagtwedde.

«Nieuwere berichtjes Oudere berichtjes»

© Harpel.nl - Sitemap - Disclaimer - Nonix