Gastenboek

Gastenboek 2009

Dit schreven de bezoekers in 2009.

 

Op Woensdag 30 December 2009 schreef Be Bossen uit Holte / Onstwedde:
Veul heil en zeeg,n in 2010.
Groet'n van Be en Alie oet Holte

Op Dinsdag 29 December 2009 schreef Roelf Bossen uit Vlagtwedde:
Veul heil en zeeg,n in 2010.

Op Zaterdag 26 December 2009 schreef Rikus Wijnholds uit Sleen:
Ik wil iedereen een heel gelukkig en vooral gezond 2010 toewensen.
Groetejs,
Rikus Wijnnholds.

Op Zondag 20 December 2009 schreef Doede Bruinsma uit Zwijndrecht:
Wie wensen joe gezegende kerstdoagen en 'n gelukkeg en gezond 2010 tou. Fini en Doede Bruinsma

Op Vrijdag 18 December 2009 schreef Annie Geene uit Goderich:
Hallo,
Wij willen iedereen hele fijne kerstdagen en een gezond 2010 toewensen.
Met ons is alles goed, groetjes vanuit een wit winters Ontario.
Gijs, Annie, Marijke, Peter, Geert en Moniek Geene.

Op Dinsdag 8 December 2009 schreef Herman Bruin uit Harpel:
Voor Elizabeth Hof (Logies en Ontbijt) was 2009 een goed jaar: 283 overnachtingen. In 2008 waren dit er nog 206 en in 2007 waren het er 157. Er komen dus telkens meer toeristen/gasten richting Harpel. Onze gasten zijn zeer lovend over Harpel en de omgeving: rust en ruimte. De meeste mensen komen hier om te wandelen (het Noaberpad kruist de Harpelerweg, en dan is er ook nog het Hannekemaaierpad in de buurt). Verder zijn er veel mensen die bij ons verblijven en vanuit Elizabeth Hof hun familie in de buurt bezoeken. Elders is ook een berich van een van onze Australische gasten opgenomen nl. Peter Overliese.
Het zal wel helpen dat we voor wandelaars die meer nachten verblijven vervoer verzorgen tussen Bad Nieuweschans en Ter Apel, omdat er in deze streek voor hen geen regelmatig openbaar vervoer is.
Onze gasten komen uit het hele land, maar het valt op dat er veel mensen uit Brabant en Noord Holland hier komen. Daarnaast hadden we hier gasten uit Finland, uit Duitsland, uit Australie , en uit Belgie. 99% van onze gasten vinden ons via onze site www.elizabeth-hof.nl. Reclame op papier maken we weining. Ons huis staat nu wel te koop, maar ons B&B gaat voorlopig gewoon door. Uiteindelijk willen we weer meer centraal in Nederland wonen, dichter bij de kinderen en familie. We weten het zeker dat we Harpel en onze vele vrienden hier zeer zullen missen als we weer in het (drukke)westen wonen. Na mijn openhartoperatie van vorig jaar wordt het onderhoud aan huis en tuin te veel.
Met pijn in het hart (opnieuw maar anders) gaan we weg naar een andere (kleinere) behuizing. Waar, weten we nog niet. Eerst verkopen!!! We hopen alles in 2011 rond te hebben. Ondertussen genieten we hier nog volop van de natuur en de mensen.

Op Zondag 6 December 2009 schreef Peter Overliese uit Perth West Australia:
Een geweldig ontvangst en bezoek aan het ElizabethHof in October, erg van genooten na weer na 60 jaar Harpel te bezoeken. Veel herineringen aan vroegere jaaren, beste Harpellers nog steeds zo ongeloofeleik gastvrei als vroeger.
Vooral Herman Bruin en Jan Velthuis... beste kerels! Groetjes aan iedereen en familie.

Op Dinsdag 11 Augustus 2009 schreef Vleeskind uit Lapland:
Er is wel veel verandert in Harpel, tsjonge jonge zeg! Wel leuk om hier weer eens een keertje met m'n solide mobiel doorheen te blaffen op een dooie maandagochtend gister!! Groetjes aan iedereen.

Op Woensdag 27 Mei 2009 schreef R.Stel uit Rotterdam:
Het was weer heel fijn om van alles te lezen over Harpel. De foto's te bekijken.
Vroeger kwam ik hier bij mijn oudtante Geesie Daanje op de boerderij, dat was heel leuk als kind. Woont de familie Daanje nog altijd op de boerderij in Harpel?

Groetjes,

Rosita


Op Dinsdag 26 Mei 2009 schreef Rudy van Lienden uit Groningen:
Als kind kwam ik vanuit Veelerveen in Harpel wonen. oorspronkelijk kwamen wij uit het westen, n.l. Schiedam. Ik heb een aantal jaren in Harpel gewoond. Met veel plezier kijk ik daar op terug. Toevallig kwam ik deze site tegen. Wat leuk om oude foto's te zien waar ik tot mijn verbazing ook nog op sta. Al die bekende namen die ik in dit gastenboek zie brengen zoveel herinneringen terug. De naam van meester Kolenbrander zal ik nooit vergeten. Hij heeft veel indruk op mij gemaakt. Mogelijk dat sommigen van u die in 1969/1970 op deze school gezeten hebben mij nog herinneren.
Vriendelijk groet Rudy van Lienden

Op Zaterdag 18 April 2009 schreef Ernst van der Touw uit Altadena, California:
Mijn vader W. van der Touw overleed in 1993 voor het internet in plaats was.
Hij zou dit artikel geweldig gevonden hebben!
Hij had lak aan de ambtenaren in Den Haag. Zijn kantoor bestond uit de achterkamer van ons gehuurd bovenhuis in Stad en zijn staff bestond uit Stien en dhr. Veenstra.
Ik herinner mij nog veel van die tijd als kleine jongen en de jongste van 4.
Ik ben sinds 1965 woonachtig in California.

Op Donderdag 5 Maart 2009 schreef Doede Bruinsma uit Zwijndrecht:
Moi!
'k Wil joe eevn waiten loaten da'k aander e-mail adres heb: doedeb@aol.nl
O, joa, vandoage is mien zuster Wippie 90 joar worren. Nog aaltied goud gezond. Zai fietst nog en woont nog allenneg.
Groutnis!

Op Dinsdag 24 Februari 2009 schreef Nannie Bos Strockmeijer uit Sellingen:
Ik heb ook even een beetje over de historie van Harpel gelezen en natuurlijk het verhaal van Peter Overliese. Alleen denk ik dat Peter de zaken een beetje mooier heeft gemaakt dan ze waren, want voorzo ver ik weet hebben mijn vader en moeder heel kort een neef als onderduiker gehad en zeker geen joodse onderduikers. Mijn moeder heeft wel vaak verteld dat de familie Wenning wel joodse onderduikers hadden en daar wist toen niemand iets van. De familie Overliese heeft ons na de oorlog nog wel eens met een bezoek vereerd. Zelf heb ik Annie en Truus ontmoet. Alleen jammer genoeg zijn we hun adres kwijt geraakt.

Op Dinsdag 24 Februari 2009 schreef Dity Postma-Tiersma uit Assen:
Dit is mijn tweede bericht. Het is zo leuk! Al verschillende reacties gehad van mensen die ik me nog herinner van mijn Harpeler periode.
Verslag van de opening van het buurthuis door mijn vader is al geprint. Had de heer A. Velthuis mij gemaild, bedankt daarvoor. Ik heb thuis een wandelstok met zilveren plaatje met een inscriptie: schoolvereniging Harpel, 7-3-1958.
Dat was het afscheidscadeau voor mijn vader!


Op Maandag 23 Februari 2009 schreef Dity Postma-Tiersma uit Assen:
Ik ben de middelste dochter van meester Tiersma. Mijn vader werd hoofd der school in 1955 en in maart 1958 zijn wij om verschillende redenen verhuisd naar Franeker. Mijn vader heeft zich erg druk gemaakt om een buurthuis te realiseren en het is volgens mij ook door hem geopend. Ik zag bij "historie" de aanvraag voor een buurthuis, geschreven door mijn vader!

Op Woensdag 4 Februari 2009 schreef Riky Lamberts-Niemeijer uit Schoonebeek:
Las zo even de berichtjes en zag de naam Meester Krikke staan. Mijn vader was Reint Niemeijer (geb. 28-05-1906), zoon van Jakobus Niemeijer.
Volgens mij was hij bevriend met de heer Krikke. Ik bezit nog een paar foto's van hem. Is er op de Harpel iemand, die een soort archief bijhoudt van Harpel of van de school en die belang heeft bij deze foto?
Ook is er nog een oude schoolfoto, maar ik vermoed, dat die van een school in Vlagtwedde is, want ik meen me te herinneren, dat mijn vader en zijn broers en zusjes, daar eerst naar school gingen omdat er toen nog geen school was op de Harpel. Maar precies weet ik het niet.

Op Zaterdag 24 Januari 2009 schreef Diny Hoving-Krol uit Steenwijk:
Ik heb vroeger in Weende gewoond,er is veel veranderd.
Veel namen komen mij bekend voor op deze site.

Op Donderdag 22 Januari 2009 schreef Roefie uit Vlagtwedde:
Meester Krikke heb ik wel mit mokt maar Bruinsma was toch echt wel veur mien tied.

Op Donderdag 22 Januari 2009 schreef Jans Kuipers uit Groningen:
Ik ging in 1930 naar school bij meester Krikke en meester Bruinsma.
Wie is er nog die dat heeft meegemaakt?
Graag reactie.
moi.

Op Donderdag 1 Januari 2009 schreef Altjo uit Jipsingboertange:
Ik wens iedereen een goed en gezond 2009, groetjes Altjo

Op Donderdag 1 Januari 2009 schreef Annie Geene uit Goderich:
Vanuit een winters wit Ontario wensen we iedereen een gelukkig en gezond 2009 toe.
groetjes van Gijs Annie Marijke Peter Geert Moniek Geene

«Nieuwere berichtjes Oudere berichtjes»

© Harpel.nl - Sitemap - Disclaimer - Nonix