Gastenboek

Gastenboek 2007

Dit schreven de bezoekers in 2007.

 

Op Vrijdag 21 December 2007 schreef Siena Glazenburg Moorlag uit Finsterwolde:
Iedereen hele fijne kerstdagen en een goed en gezond 2008.

Op Woensdag 12 December 2007 schreef Doede Bruinsma uit Zwijndrecht:
Fini en ik wensen alle Harpelers goede kerstdagen en een in alle opzichten voorspoedig 2008

Op Zondag 25 November 2007 schreef Hans ten Have uit Harpel:
De nieuwe single van KROM is te downloaden vanaf krommuziek.nl

Op Zaterdag 24 November 2007 schreef Harm Bodewitz uit Onstwedde:
Harpel is een herinnering aan mijn kindertijd. We zijn er komen wonen in de herfst van 1943, en naar Holte verhuist in 1945. Een dik jaar oorlogstijd. Veel heb ik er niet van gemerkt. De hele dag heerlijk spelen, en bij de buurvrouw op bezoek gaan, zo ging dat toen. Ik herinner me er maar wat kleine voorvalletjes van. De rabarber in onze tuin was flink gegroeid, zonder meeweten van mijn moeder heb ik schoolkinderen die langs ons huis kwamen er van laten smullen. Bijna alles was op, en mijn moeder boos. Eens was er een luchtgevecht boven Harpel en omgeving. Mijn ouders hadden in de sloot tussen ons en Fennema een soort schuilkelder gemaakt. Daar moesten we toen dus met zn allen in. Maar dit jongetje wilde graag zien wat er buiten gebeurde, dus stak hij ondanks herhaalde waarschuwingen steeds zijn blonde koppie naar buiten. Mijn moeder had wat met me te stellen. Wat ook spannend was, een oversteek maken bij de sluis. moest je over dat smalle plankje van de sluis deur, want de brug was opgeblazen. Een keer mocht ik er aan de hand van mijn vader zelf over lopen, durfde ik best. Toen Harpel bevrijd was ging de vlag uit, maar door de emotie daar over hing de vlag met zijn blauwe baan boven bij onze overburen. Toen ze het merkten hebben ze dat gauw gewijzigd.

Op Zaterdag 17 November 2007 schreef Ada de Jonge uit 2e Valthermond:
Keurig stukje Abel (over 30 jaar MBvO in Harpel) en wat hebben we gesmuld bij Wokkie Wokkie. Op naar 35 jaar M.B.v.O. Harpel.
groetjes, Ada

Op Donderdag 8 November 2007 schreef Patricia Wessels uit Heinkenszand (Zld):
Hoi allemaal,
Tot mijn verbazing, zoals velen mij voorgingen, ben ook ik er eindelijk achter dat Harpel on line bestaat!!! Op de kaart van Nederland is het amper te vinden maar op internet heeft het toch een duidelijke plek gekregen. Super.
En ook voor mij brengt dit veel herinneringen naar boven.
Net als voor mijn broer (Giorgio).
Eigenlijk ben ik op zoek naar Bianca Bouman, tot nu toe helaas niet vindbaar.
Maar dan lees je zo hier alle reakties en denk ik: goh al die namen, daar komen dan weer gezichten bij van alleen maar jonge koppies, die moeten toch net als ik ook groter zijn geworden???? Inderdaad meester Kolenbrander, hij heeft veel indruk gemaakt op ons allen denk ik. Ik vraag me dan af of onze kinderen datzelfde gevoel hebben bij hun meester of juf, ik hoop het maar.
En dan natuurlijk Zwaantje en Harrie ten Have en Gea en Henk Kampyon (gelukkig heeft Giorgio een ijzeren geheugen anders was ik er nooit allemaal opgekomen)
En ja zo zijn er nog veel meer herinneringen die naar boven komen.
Ik ben erg benieuwd en nieuwsgierig hoe het met medeleerlingen en dorpgenoten van "mijn" tijd gaat. Dus heeft iemand net als ik ook zin om een het gezicht van nu te zien achter de naam van toen. Ik sta op hyves; Patricia Wessels en je moet me kunnen vinden.
Mocht er een reunie komen, ik hou me aanbevolen!

Meester Kolenbrander en mevrouw Kolenbrander; ook van mijn kant heel veel sterkte gewenst.

Groetjes,

Patricia
Of


Op Dinsdag 23 Oktober 2007 schreef Ellen van de Ven uit Harpel:
Appie Potze, harstikke bedankt voor je berichtje op www.boerderij.nl !!
Ik doe daar mee met een spel, en wie daar zin in heeft kan dat op internet volgen en 8 weken lang op mij stemmen. Alvast bedankt, Ellen van de Ven

Op Dinsdag 2 Oktober 2007 schreef Bestuur Buurthuis uit Harpel:
Beste inwoners van Harpel,
In mei van dit jaar werd het bestuur van Stichting Buurthuis Harpel benaderd door Hans ten Have. Hans wilde graag met een aantal bands een openlucht concert geven. Hans wilde het buurthuis graag helpen en als het buurthuis dan zorgde voor de catering kwam die opbrengst hen ten goede.

Het bestuur vond dit meteen een goed idee en is met Hans om tafel gaan zitten om het idee verder uit te werken.

Zaterdag 14 juli was het dan zo ver. 's Middags om 16.00 uur begon de eerste band te spelen. Het weer zat enorm mee en waren er veel bezoekers.

De muzikanten en het bestuur van Stichting Buurthuis Harpel kunnen terug zien op een zeer geslaagde dag.

Het bestuur wil iedereen hartelijk bedanken voor zijn/haar medewerking want dit openlucht concert werd mede mogelijk gemaakt door:
- Bakker Meijer Sellingen, - Super De Boer, Vlagtwedde, - Geert Veldhuis, - Familie Post Harpelerweg 28 en ALLE VRIJWILLIGERS


Op Maandag 1 Oktober 2007 schreef Joop en Leny van den Berg uit Alphen aan den Rijn:
Toen wij naar een huis zochten in Oost Groningen kwamen wij terecht in Harpel en vonden al heel gauw deze mooie website, leuk hoor en een hoop activiteiten. Wie weet gaan wij daar ook gebruik van maken, want wij worden per 3 maart 2008 ook inwoners van Harpel. De omgeving vinden we heel mooi en hopen d'r ook van gaan genieten.

Op Donderdag 20 September 2007 schreef Janna uit Musselkanaal:
Leuke site.. Ook de foto's zelfs mijn familie staat er op..
groetjes..

Op Zondag 12 Augustus 2007 schreef Giorgio Wessels uit Kortgene (ZLD):
Ik ben er sinds gisteren achter dat Harpel een eigen website heeft, wat is dat leuk zeg.
Ik ben geen echte Groninger en heb er totaal maar 6 jaar, waarvan 4 in Harpel, aan de Molenkampweg nr 9, een half jaar in Loppersum en de rest in Musselkanaal.
We (mijn ouders, broer Han en zus Patricia) zijn nu (helaas) al 23 jaar weg uit Groningen en ik denk nog regelmatig aan die tijd.
De lagere school met Meester Kolenbrander en Juffrouw Borgesius, de kinderen waar ik toen mee op school zat: Bianca, Astrid en Manolito Bouwman, Zwaantinus ??, Harry en Zwaantje ten Have, Arnold, Alex en Richard(?) Krijgsman, Gea en Henk Kampyon, Abel Tempel, Eva en haar broertje(?) ??? en de rest waar ik de namen eigenlijk een beetje vergeten ben.
Ik las hier over de ziekte van Meester Kolenbrander en over zijn vrouw en wil beide even heel veel sterkte toewensen.
Ik weet dat er toen ook een rijdende winkel was, de VeeGee, waar alle kinderen van de school snoep kochten (ik heb er nog steeds een rekening open staan van bijna 7 gulden).
Toevallig hebben mijn ouders dit jaar weer een huis gekocht in Musselkanaal en daardoor ben ik weer in Groningen geweest en toen ben ik natuurlijk ook even in Harpel wezen kijken.
Ik zag tot mijn verbazing dat de school geheel vernieuwd was.
Verder was het of de tijd had stil gestaan, alles kwam weer zo vertrouwd over.
Ik woon nu alweer 23 jaar in Zeeland, maar de mensen hier zijn nog steeds minder "vrij" tegenover ons dan de groningers.
Ik heb met plezier het fotoboek van deze website doorgebladerd, maar mis helaas wel foto's uit de jaren '78 - '82, met name van de winter uit februari '79.
Ik weet nog dat we toen 's-morgens gewoon naar school liepen, het sneeuwde wel een beetje hoor maar dat was niet veel, en om 12 uur weer naar huis.
De weg naar huis heeft nog nooit zo lang geduurd, het was maar een kleine 800 meter naar huis, maar de terugweg duurde bijna een 20 minuten.
We liepen tot onze knieën in de sneeuw en waren bijna bevroren toen we thuis kwamen.
De dagen erna hoefden (en konden) we niet meer naar school omdat de sneeuw in metershoge bulten voor de deur lag.
Als ik het me goed herinner, ging meester Kolenbrander met iemand op de trekker naar Vlagtwedde om hoogst nodige boodschappen te halen voor de mensen uit het dorp.
Als iemand toevallig nog foto's heeft uit deze tijd, dan mag hij (of zij) deze altijd doorsturen naar mij ( info@prikbord-nederland.nl ), ik houd me graag aanbevolen.

De groeten aan iedereen
Giorgio Wessels


Op Donderdag 5 Juli 2007 schreef Johan Meezen uit Winschoten:
Ik ben een echte Grunninger, al 47 jaar, maar was nog nooit in Harpel geweest, kende het alleen van Radio Nolan uit de '70er jaren. Gister moest ik voor mijn werk op de CBS De Rots zijn en WOW wat een mooi gezicht is het vanuit de school over de velden te kunnen uitkijken.
Het moet een genot zijn om daar les te geven, om maar niet te spreken van de rust wat van zo'n dorp uitgaat als je er door heen rijdt. Jullie zijn te benijden!!

Groet'n Johan.


Op Woensdag 20 Juni 2007 schreef Henk Kampyon uit Veendam:
Wat leuk om te lezen dat meester Kolenbrander heeft gereageerd op Harpel on-line!!!! Ik vroeg me af hoe het met hem zou zijn en nu las ik over zijn ziekte en zijn vrouw en dat is minder om te lezen, maar ben blij om te horen dat het tot zover goed gaat. Veel sterkte en gezondheid toegewenst. Groeten aan iedereen van een oude inwoner van Harpel.....

Op Maandag 4 Juni 2007 schreef Zwaantje ten Have uit Sellingen:
Alle countrylinedancefans krijgen de groeten van Eef ten Broeke, de countrylinedancejuf, die ons ooit les gaf in countrylinedansen.
Groetjes van Zwaantje


Op Vrijdag 1 Juni 2007 schreef Geert Smit uit Harpel:
Toch hardstikke mooi dat ons oal schoulmeester nog ais wat van zug let heur'n. In dai tied stun de oale schoule der nog, ook ain mooi gebouw, mor ja men mout mit de tied mit en wie meugn as Harpelkers mor wat trots weez'n op zo'n naaiermootse schoule!! Noamns de familie Smit wil ik in elk geval Kool'nbrander en zien vrouw alle veurspoed wens'n in de toukomst.

Op Dinsdag 29 Mei 2007 schreef Kolenbrander uit Schoonebeek.:
Al vele malen heb ik de site bekeken met veel nieuws en leuke foto's.
De school is helemaal veranderd. Een mooie school in Harpel (daar heb ik nooit aan gedacht).
Door ziekte (mijn vrouw is twee keer geopereerd en ik ben in Zwolle bestraald voor kanker) komen we de laatste jaren niet meer bij jullie. Ontvang de hartelijke groeten van B.en W. uit Schoonebeek..

Op Maandag 30 April 2007 schreef Geert ten Have uit Harpel:
Trieneke, ja dij scholderklopperij, dat doun we nait zo gaauw. Mor soms bin je dat wel even neudig. Och en dat geroup van dat organiseren en zo. Hebben wie dat joaren leden ook al nait 'n moal heurd?

Op Maandag 30 April 2007 schreef Trieneke uit Harpel:
Geert, bedankt voor je schouderklop.
Waar waren zaterdagavond al die mensen die willen dat er iets georganiseerd wordt?

Op Maandag 30 April 2007 schreef Andre Koskamp uit Harpel:
Ik sluit me aan bij het verhaal van dhr Ten Have, heb genoten en vond het mooi! Voor de mensen die nog niet weten wat te doen vanmiddag, die wil ik van harte uitnodigen om naar vlagtwedde te komen en team Harpel aan te moedigen!

Op Zondag 29 April 2007 schreef Geert ten Have uit Harpel:
Zaterdagavond hebben we weer een geslaagde avond beleefd in het buurthuis. Een zeer gemeende schouderklop voor allen die hieraan meegewerkt hebben. Hou de moed er in en ga vooral door. Toegewenst van Geert ten Have.

Op Dinsdag 24 April 2007 schreef Janna Mulder van Hoorn uit Assen:
Wat is dit leuk, om je geboorteplaats op deze plaats te zien, ik ben 56 jaar, ik heb mijn jeugd op de Harpel doorgebracht. De school is wel veranderd, maar het buurthuis ziet er nog net zo uit. Ik zou nog wel uren door kunnen schrijven.
Heel veel groeten aan alle bekenden die dit lezen.
Janna Mulder van Hoorn

Op Donderdag 19 April 2007 schreef Henk Kampyon uit Veendam:
Ik had nog nooit van Harpel on-line gehoord, en kwam het toevallig tegen toen ik aan het surfen was.
Vind het geweldig om te zien dat zoiets kan. Mijn motto: Ga hiermee door... Denk nog wel eens aan mijn schooltijd en als meester Kolenbrander nog leefd???

Op Dinsdag 10 April 2007 schreef maarten uit Harpel:
Marijke, je bent een topper !
Alle "meiden"van de expositie bedank voor dit leuke initiatief.

Maarten Meesters


Op Dinsdag 10 April 2007 schreef Hans ter Heijden uit Harpel:
De paasexpositie in het buurthuis was fantastisch! Mooie en verrassende werken. Een geweldig initiatief dat navolging verdient. De volgende keer met een muzikale opening door Harpelkers!


Op Maandag 9 April 2007 schreef Marijke uit Harpel:
Ria, Els, Nina, Liz en Lies, meiden de expositie was geweldig we hebben het samen met onze mannen toch voor elkaar gekregen. Mannen bedankt voor jullie hulp. gr. Marijke

Op Woensdag 28 Maart 2007 schreef Jan Wubs uit Harpel:
Hallo,

Via deze weg wil ik de webmaster, dhr. Tempel, bedanken voor de altijd duidelijke en snelle verslagen, die hij, zoals ook weer vanavond, voor ons allemaal op deze site zet.


Op Woensdag 21 Maart 2007 schreef Andre uit Harpel/Dronten:
Ging inderdaad mooi vrijdag. Misschien binnenkort maar weer eens feest organiseren?!

Op Dinsdag 20 Maart 2007 schreef Joke uit Groningen/Harpel:
Ha leuteee,

Was weer een fijne party dacht ik zo, vrijdag? :-)


Op Dinsdag 20 Maart 2007 schreef Tedo Swarts uit Vlagtwedde:
De playbackshow was weer geweldig...

Op Vrijdag 2 Maart 2007 schreef Herman Bruin uit Harpel:
Iedere Harpelaar is het bord weleens opgevallen dat langs de Harpelerweg staat: Elizabeth Hof, Logies en Ontbijt.
Toen wij (Els de Groot en Herman Bruin) hier kwamen wonen in 2000 hadden we nog geen idee waar we terecht kwamen. We waren allang blij dat we een bouwkavel hadden gevonden in een landelijke omgeving. Uiteindelijk bleek het een prachtige omgeving te zijn die zich uitstekend leent voor fietsen, wandelen en zelfs kanoen (bij Johan).
Hier is geen druk verkeer. Hier is geen lawaai van rijkswegen. Hier lopen geen treinen. Hier vind je nog rustieke zand- en schelpenpaden. Hier vind je een beschermd dopsgezicht Smeerling vlakbij. Hier vind je het eeuwenoude Metbroekbos op loopafstand.
Omdat we ons nog jong voelden wilden we nog wat ondernemen. Zo ontstond de idee om in deze prachtige omgeving een B&B plek op te zetten. We zijn in 2005 begonnen en hadden onmiddelijk 150 overnachtingen. Vorig jaar zijn we iets gegroeid naar 159.
Dit jaar hadden we een langzame start. Het weer was er ook niet naar om buitenshuis te verkeren. De laatste week van Februari hadden we echter alweer 7 gasten.
Veel papieren reclame maken we niet. Er ligt een brochure bij de plaastelijke VVV. Ook hebben we die neergelegd in Sellingen bij de Noordmee. Dat is het ongeveer wel.
De meeste gasten echter krijgen we binnen via onze website elizabeth-hof.nl. Ze komen uit heel Nederland, van Vlissingen tot Den Helder, van Roermond tot Vlaardingen en alles daartussen. Sommige gasten komen al voor de tweede of derde keer. Harpel is dus in trek. We doen ons uiterste best om nog meer mensen naar Harpel te krijgen door ons aan te sluiten bij de Regionale Wandelroutre Westerwolde.
Wij zijn enthousiast over Harpel, zijn bewoners, over de sociale samenhang en niet in het minst over de omgeving en we willen mensen uit het drukke westen daaar graag iets van laten proeven.
Als onze gasten hier in de zomer zijn, staat onze tuin ook altijd voor ze open en we krijgen daar vele postieve reacties op, naast verbaasde kreten over de schoonheid van de omgeving.
Wilt u zien hoe wij hier werken en wonen, kom gerust langs. Voor een praatje met een kop koffie of thee nemen we de tijd. Zoveel hebben we al geleerd van het Harpelse leven.
Els de groot en Herman Bruin
Elizabeth Hof
Harpelerweg 23


Op Dinsdag 13 Februari 2007 schreef Geert ten Have uit Harpel:
Waar Tempel zijn verjaardag niet goed voor is.
Fijn om mijn meester van klas 5 en 6 dan weer tegen te komen.


Op Donderdag 8 Februari 2007 schreef Koos Jansonius uit Epe:
Zo af en toe bezoek ik de Harpel-site. Om eens te kijken hoe het op Harpel gaat. En ook om nog eens in het gastenboek te lezen. Veel namen komen me toch wel bekend voor.
Meneer Tempel, mede namens mijn vrouw, onze hartelijke gelukwensen met Uw 80-ste verjaardag. Nog heel wat gezonde jaren gewenst!

Op Donderdag 8 Februari 2007 schreef Siena Glazenburg Moorlag uit Finsterwolde:
Van harte gefeliciteerd meneer Tempel, wat toevallig onze kleinzoon word twee jaar vandaag en U al tachtig. Dat had ik niet verwacht, had U nog niet zo oud geschat. Maar dat moet natuurlijk wel als ik even nadenk, ons mamme was ook al 78 geweest. En over 14 dagen is Vrouw Tempel jarig, zal tegen die tijd er nog wel even aandenken. Staat bij mij op de kalender van mijn moeder. Hoop dat bij jullie alles goed is, maak er een mooie dag van. Hoe is het met Wubke Strockmeijer. Groeten van Siena Glazenburg Moorlag, waren laatst nog bij oom Jakop is ook al 83 jaar geworden.

Op Woensdag 7 Februari 2007 schreef Geert Wilts uit Onstwedde:
Aobel Tempel oet de brugwachtershoes wot morgn 8 februaori 80 joar.
Vanhartn gefeliciteerd mit dien verjoardag en nog veul gezonde joarn touwenst veur die en veur dien noast'n Aobel. Dast die ook nog veule joarn nuttig mokn kenst veur Harpel on-line.
Groutnis van Geert en Hennechien van de Holte.

Op Dinsdag 23 Januari 2007 schreef Marian uit Emmeloord:
Er staat niets op de site van de playbackshow van 2006, is die er wel geweest? Wij hebben hier ook altijd een playbackshow, en we zijn op zoek naar leuke grappige nummers, weten jullie nog leuke??

Groetjes Marian

Reactie van de redactie: In 2006 was er geen Playbackshow, dit jaar wel weer.


Op Zondag 14 Januari 2007 schreef Stephano uit Dwingeloo:
He mensen leuke site jah denk laat ik ook es een kijkje nemen nou iedereen nog een voorspoedig 2007

Op Vrijdag 12 Januari 2007 schreef Trijntje van der Scheer-Oosting uit Oosterhesselen:
Hallo,
Ondertussen heb ik reactie gehad op mijn vraag van familie van Engel Kupers. Dus ben ik op de hoogte hoe het met hem en deze familie gaat. Hiervoor mijn dank. Het gaat jullie allemaal goed, met vr. groeten: Trijntje

Op Donderdag 11 Januari 2007 schreef Trijntje van der Scheer-Oosting uit Oosterhesselen:
Hallo (oud)inwoners van Weende(Harpel). In dit mooie gastenboek, waar ik toevallig terecht kwam, kom ik geregeld de naam Engel Kupers tegen. Zo'n 35 jaar geleden heb ik eens een poosje verkering gehad "scharrelt" met Engel Kuper(s)? uut Weende. Toendertijd heb ik hem en z'n vrienden getroffen in een "disco" in Emmen. Ze, thuis, hadden een "groot" hok vol kippen? weet ik nog. Tijdens een optreden in Vlagtwedde (Ik ben streektaalzangeres/doe cabaret) hoorde ik dat hij met vrouw en kinderen vertrokken was naar 't buitenland. Weet iemand hoe het met hem en familie gaat? En is het die Engel die ik in't gastenboek nogal eens tegenkom? Heb geprobeerd deze fam. te mailen maar krijg geen antwoord terug. Zelf ben ik( 50+) reeds 30 jaar gelukkig getrouwd. Ben toch benieuwd hoe het "bekenden" uit het "verleden" gegaan is de afgelopen jaren. Hopelijk kan iemand, familie, bekenden, of hijzelf mij iets meer vertellen?
Alvast hartelijk dank en vr. groeten van Trijntje uut Hesseln

Op Zondag 7 Januari 2007 schreef Engel Kupers uit Blackfalds AB Cannoch Aalmool:
Noch aalmool veul heil en zeegn int neijoar en n gezond en gruizoam 2007 van de Kupers family.

Op Maandag 1 Januari 2007 schreef Abel Tempel uit Harpelersluus:
Alle inwoners van Harpel, en alle bezoekers van deze site, wil ik ook namens Janny veel heil en zegen, en een goed en gezond 2007 toewensen.

Op Maandag 1 Januari 2007 schreef Jan Wubs uit Harpel:
Via dizze weg wel ik joe allemoal veul heil en zeegn touwensen.


«Nieuwere berichtjes Oudere berichtjes»

© Harpel.nl - Sitemap - Disclaimer - Nonix